Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Mart 2015 18:19 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Aracı için garaj üretti

Düzce'de aracını olumsuz hava şartlarından korumak isteyen emekli bir vatandaş, uzaktan kumandalı, tamamen kapanabilen ve yeri değiştirilebilen 'portatif çadır garaj' üretti.

Aracı için garaj üretti
araç, garaj,

Piyasada artık lüks araçların olduğunu ve bu araçların korunması anlamında bir eksiklik hissettiğini belirten emekli Turgut Yılmaz (61), deneme yanılma yöntemiyle 'portatif çadır garaj' yaptı. Evinin önünde kurduğu küçük imalathanede çalışmalarını sürdüren Yılmaz, geliştirdiği sistemle pratik bir garaj imal etti.

 Uzaktan kumandalı, tamamen kapanabilen ve yeri değiştirilebilen 'portatif çadır garaj' elektrik bağlantısı ile çalışıyor. Elektrik olmayan yerlerde ise akü bağlantısı veya elle de çalışabiliyor.

İmal ettiği ürünün dünyada henüz benzerinin olmadığını ve Türk Patent Enstitüsü'ne (TPE) başvuru yaptığını vurgulayan Yılmaz, TPE'den gelen yetkililerin garajı incelediğini ve patent başvurusunun kabul edildiğini açıkladı.  Şu an başvurunun sonuçlanması bekleniyor. Yaklaşık 10 ay süren bir çalışma neticesinde son haline getirilen 'portatif çadır garaj' seri üretime geçecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...