Tgrt Haber
25 Ekim 2016 16:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Asgari ücret zammı 2017'de olacak mı? Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi

Asgari ücretle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Herkes Asgari ücret zammı 2017'de olacak mı? diye merak ederken cevap geldi. Asgari ücretle ilgili vergi dilimi konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Asgari ücret olayına el attı.

Asgari ücret zammı 2017'de olacak mı? Asgari ücretle ilgili son dakika gelişmesi
asgari ücret, asgari ücret zammı, asgari ücret 2017, asgari ücret son dakika, asgari ücret hesaplama, asgari ücret son durum, asgari ücret ne kadar, asgari ücret günlük, asgari ücret vergi dilimi,

Asgari ücretle ilgili kafalardaki soru işaretleri devam ederken AK Parti olaya el attı. Vergi artışı asgari geçim indirimi ile telafi edilecek. Asgari ücretli, yılın son üç ayında da bin 300 lira ücret alacak. Yani asgari ücretlinin geliri değişmeyecek.Vergi artışı nedeniyle Ekim, Kasım ve Aralık aylarında asgari ücretle çalışanların aylık geliri 70 lira azalacaktı. AK Parti,  bunun telafisi için yasa teklifi verdi. 

BAKAN MÜEZZİNOĞLU ASGARİ ÜCRET ZAMMI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Asgari ücrette vergi dilimi dolayısıyla kesinti yapılıp yapılmayacağı ile ilgili tartışmalara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu noktayı koydu. Müezzinoğlu, "Gerek asgari ücretlilerimiz, gerekse asgari ücretli olmayıp da ekim ayında girdikleri vergi dilimleri dolayısıyla ellerine net geçen maaşı bin 300 liranın altına inenler dahil sayın başbakanımızın kamuoyuna verdiği söz üzerine hiç kimse bin 300 liranın altında maaş almayacak" dedi.

BİN 230 LİRAYA İNİYORDU

Müezzinoğlu ayrıca, ''Asgari ücretlilerin bir kısmı bin 230 liraya kadar hatta biraz daha altına iniyordu. Onlarınki bin 300e tamamlandı. Şu anda ekim ayı maaşını almaya giden, alınteri döken hiçbir arkadaşımız bin 300 liranın altında maaş almayacak." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET DÜŞÜRÜLECEK Mİ?
 
Yeni faaliyete başlayan Vatan İhtisas Vergi Dairesi'ni ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ağbal, "Asgari ücret 1300 liranın altına düşecek mi?" şeklindeki soru üzerine, "Özellikle Kasım ayı başından itibaren bir grup asgari ücretli gelir elde eden vatandaşımızın eline geçen tutarın 1300 liranın altına düşüyor olması ile ilgili hükümet olarak bir değerlendirme yaptık. Son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1300 liranın altına düşen çalışanlarımızın, bu kayıplarını telafi etmek üzere bir çalışmayı tamamladık. Bakanlar Kurulumuz'da da bu kabul edildi. Bunun yaklaşık 1 milyar liralık bir yükü mevzu bahis. Zaten bunu o zaman da ifade ettik, bu çalışma için bir yasal düzenleme yapılması gerekiyor" dedi.
 
Bakanlık olarak hazırlıklarının tamamlandığını belirten Bakan Ağbal, şöyle devam etti: "Bu konuyla ilgili uygulama zamanı gelmeden önce hukuki olarak gereğinin yapılmasıyla ilgili çalışmaları takip ediyorum. Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu düzenleme hayata girecek ve işverenlerimiz bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indiriminin artırımlı olarak uygulanmak suretiyle bu uygulamayı yapacaklar. Kimse endişe etmesin, herhangi bir uygulamanın hayatı geçmesi konusunda bir sıkıntı olmayacak, bu konuda gerekli hukuki çalışmalar o tarihten önce tamamlanmış olacak."

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...