Tgrt Haber
28 Haziran 2017 17:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Bafetimbi Gomis Kimdir? Gomis Galatasaray'a ne zaman geliyor

Galatasaray'ın yeni yıldızı Bafetimbi Gomis, 28 Haziran'da saat 17:00'de İstanbul Atatürk havalimanında olması bekleniliyor. Peki Cimbomun yeni Santraforu Bafetimbi Gomis kimdir? Galatasaray'ın gecen sezon başından beri takip ettiği Bafetimbi Gomisi 2017/2018 sezonu için kadrosuna katmayı başardı. Golcü kişiliyle bilinen Senegal asıllı olan fransız topçuyu birazda yakından tanıyalım.

Bafetimbi Gomis Kimdir? Gomis Galatasaray'a ne zaman geliyor
gomis, gomis kimdir,galatasaray gomis,

Galatasaray'ın yeni yıldızı Bafetimbi Gomis, 28 Haziran'da saat 17:00'de İstanbul Atatürk havalimanında olması bekleniliyor. Peki Cimbomun yeni Santraforu Bafetimbi Gomis kimdir? Galatasaray'ın gecen sezon başından beri takip ettiği Bafetimbi Gomisi 2017/2018 sezonu için kadrosuna katmayı başardı. Golcü kişiliyle bilinen Senegal asıllı olan fransız topçuyu birazda yakından tanıyalım.

6 Ağustos 1985'de dünyaya gözlerini acan Gomis 2001 yılında St. Etienne'nin altyapısında başlayarak, 2003'de yılında yine ST. Etienne'de ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. 

ST. ETIENNE'DE BAŞLAYAN HIKAYE, TROYES'DE PARLADI

Fransız golcü ST. Etienne'nden ikinci sezonunda Troyes'e kiralandık'dan sonra burada 13 maçta 6 gol kaydedip iyi bir performans yakalamıştı. 2005-06 yılında yeniden yeşil-beyazlı kulübe döndüğünde Troyes'teki performansının aynısını sergiliyemedi. O sezon oynadığı 25 maçta sadece ik kere alarla buluşabildi.

117 MAÇ 45 GOL

Ardından gelecek 3 sezonda tüm kulvarlardaki oynadığı toplam 117 maçta 45 gol atarak, adeta yıldızını parlattı. Gomis gösterdiği bu performansıyla adeta ismini avrupada duyurdu ve Premier Ligin devleri peşine düşmeye başladı ancak kariyer rotası onu çok farklı yerlere taşıyacaktı.

İLK YUVASINDAN, EZELİ RAKİBE

2009 yılında 13 milyon euro karşılığında St. Etienne'in ezeli rakibi Lyon'na tranfer olan Gomis yakaladığı İstikrarla beraber Fransız Dev Kulübüyle çıktığı 239 maça çıktı, 91 kez alarla buluştu.

2011-12 Şampiyonlar Ligi skandal maç olarak hatıralarda kalan Lyon Dinamo Zagreb'te maçtaki büyük rol oynamıştı. Lyon'un Dinamo Zagrebi 7-1 yendiği maçta 3 gol kayıt ederek Şampiyonlar Ligi en hızlı hatt-rıckı olarak tarihe geçti. Aynı sezondan takımla yaşadığı tek sevinç Fransa Kupa şampiyonluğu.

BİR SONRAKI DURAK PREMİER LİG

Karıyerinin başından beri ismi sürekli Premier Ligin dev ekipleriyle anılan Fransız golcü  2014-2015 sezonlarında bonservissiz Swansea City'ye transfer oldu.

Wilfried Bony'yle aynı takımda mücadele veren Gomis, kalitesini ilk Arsenal karşısında gösterdi. Swansea City'nin 1-0 geriye düşüp sonunda galip geldiği maçta, oyuna girdiği dakikadan hemen sonra eşitliği sağlayan golü kayit etti. 

Ancak oynadığı iki sezonda içerisinde  71 maçta sadece 17 gol kaydeden fransiz yildiz oyuncu Swansea`nin beklentilerini karsilaiyamadi.

FRANSA'YA DÖNÜŞ

Premier Lig`te beklentileri karsiliksiz birakan yildiz oyucunu icin yeniden Fransaya yol gözüktü. ve ilk defa bir kulübe Marsilyaya kiralandi. Burada kariyerinin en üst düzey golcü performansını gösterdi.

Rudi Garcianın yönetimindeki Marsilyayla oynadığı 34 maçta 21 gol kayd eden yıldız santrafor takimin ligde besinci sırayı almasına büyük katkı sağladı.

Kariyerinde ilk kez bir lig sezonunda 20 gol üstünde performans yakalayan, gol kralliğında Lacazette ve Cavani arkasında 3. sirada tamamladı.

TAM BiR SANTRAFOR 

Senegal kökenli olan Fransız yıldız topçu Gomis atletik fiziği ile dikkat çekiyor.

Oyunu sırtı dönük oynayabilen yırtıcı bir golcü olan oyuncu, ağları sarsan vuruşlarının yanı sıra gücü ve hırsıyla rakip savunmaları topsuz oyunda da zorluyor.

Hırsı ve gücü ile topsuz alanda savunmacılara zor anlar yaşatabilen fransız oyuncu aynı zamanda sırtı dönük oyunada hakim

Liderlik özelliğinden dolayı Marsilya`da sezon ortasında teknik direktörü tarafından kaptan görevini getirilen Gomis takimin geriden oyun kurmasında´da büyük yardimci oluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...