Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2015 09:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Bahçeli'yi kızdıran MHP'li

CHP’li Deniz Baykal gibi MHP’li bir milletvekilinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la bilgisi dışında görüştüğünü söyleyen Devlet Bahçeli, şimdi o ismi bulmaya çalışıyor.

Bahçeli'yi kızdıran MHP'li
Antalya,Ak Parti,Tayyip Erdoğan,Meclis Başkanlığı,Recep Tayyip Erdoğan

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü Dışişleri Konutu’nda bir MHP’li ismin de daha sonra gittiğini ve Erdoğan’la görüştüğünü öğrendiğini belirterek, “o ismi arıyorum, bulursam gerekeni yapacağım” diye konuştu.
MHP’nin önceki akşam gerçekleştirilen Başkanlık Divanı’nda Bahçeli, ilginç bir çıkış yaptı. Edinilen bilgilere göre Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin değerlendirmesinde genel bir çerçeve çizerek MHP’nin 80 milletvekili ile fire vermeden ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Meclis Başkanlığı seçiminde de kendi adaylarını destekleyeceklerini ifade eden Bahçeli, MHP’nin adayı konusunda herhangi bir isimlendirmeye girmezken, Meclis başkanının tarafsız olması ve tüm milletvekillerinin başkanı olması gerektiğine vurgu yaptı.
Son tur taktiği...
Bahçeli, Ak Parti’nin adayını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirleyeceğini belirterek, “Bu nedenle Meclis Başkanı, Erdoğan’ın kontrolünde olmamalı. Bu seçime Erdoğan’ın istediği kişi seçildi ya da seçilemedi olarak bakmak lazım. Bu seçim, Cumhurbaşkanı’nın seçilmesini istediği isimle, seçilmesini istemediği isim arasında geçecek. Onun çıkaracağı adayı seçtirmemek önemli” dedi. Bahçeli, bu ifadesiyle muhalefet partilerinin son turda tek bir adaya yüklenebileceği mesajını verdi.

Ayartmaya çalışabilirler
Bahçeli, hükümet kurma çalışmalarına da değinerek Ak Parti’nin tek başına iktidar için 18 milletvekiline ihtiyaç duyduğunu ve bu yönde temaslar yapıldığı söylentilerinin ortaya çıktığını hatırlattı. Bahçeli, “Böyle durumlar ortaya çıkabilir. Ortak tanıdıklar, ortak diyalogda bulunulan kişiler aracılığıyla böyle teklifler gelebilir. Milletvekillerimiz ayartılmaya çalışılabilir” dedi.
‘O ismi bulacağım’
Bahçeli, koalisyon konusunda parti kurmaylarının diğer partilerle görüşme yaptığına ilişkin haberlere değinerek, kendisinin bu konuda herhangi bir talimatı ve bilgisi olmadığını, görüşme yapan varsa da bu kişilerden haberi olmadığını söyledi.
Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, CHP’den Deniz Baykal’ın görüştüğü gibi MHP’den de birinin görüştüğünü, bu konuda bilgisinin bulunmadığını kaydetti. Bahçeli, “Erdoğan’la Dışişleri Konutu’nda bir görüşme olmuş. O ismi şimdilik belirlemeyedim ama arıyorum. Görüşme ortamındaki diğer kişilere ulaşmaya çalışıyorum. Eğer doğru ise bulunca gereğini yaparım” dedi. Divan üyeleri o kişinin kim olduğu konusunda birbirlerine sorular yöneltirken, iktidara yakın medya organlarında dile getirilen isimlerin gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...