Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 11:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Bakanlar belli oldu!

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Birazdan yeni bakanları açıklayacak.

Bakanlar belli oldu!
bakanlar,

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 65. Hükümetin Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Beştepe'ye gitmek üzere 10.15 sıralarında evinden ayrılan Binali Yıldırım, gazetecilere kısa bir açıklama yaptı. Yıldırım, ''Arkadaşlar sizin için hakikaten üzülüyorum, böyle erken saatlerde aç, susuz burada bulunmanız beni üzüyor. Bu kadar erken gelmenize de gerek yok. Siz çağırın ben gelirim" dedi. 

KOMŞULARI İLE SELAMLAŞTI 

Yıldırım evinden ayrılırken bazı vatandaşlar sevgi gösterisinde  bulundu.Bir mahalle sakininin "Seninle gurur duyuyoruz." sözlerine Yıldırım,  "Sizlere layık olmaya çalışacağız" karşılığını verdi.

SİVİL PLAKALI ARAÇLA BEŞTEPE'YE GİTTİ 

Sivil plakalı araçla yola çıkan Yıldırım, 10.30'da  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne vardı. Listesini Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'a sundu. Binali Yıldırım, görüşme sonrası yeni kabineyi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açıklayacak.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne sivil plakalı araçla gitti

[[HD_ 2250610]]

Yeni kabinenin Erdoğan tarafından onaylamasının ardından, hükümet programı ve güven oylaması takvimi Meclis'te işleyecek.Binali Yıldırım dün yaptığı açıklamada, kabine listesinin hazırlanmakta olduğunu belirtmiş ve Dünya İnsani Zirvesi için İstanbul'da bulunan Erdoğan'ın müsait olduğunda listeyi sunacağını belirtmişti. Binali Yıldırım, Ak Parti 2. Olağanüstü Kongresi'nde bin 405 delegenin oyunu alarak genel başkan seçilmişti.

Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a istifasını sunmasının ardından, Erdoğan, 65. Hükümeti kurma görevini Binali Yıldırım'a vermişti. Yıldırım, kabinesinin onaylanmasının ardından, Meclis’te Genel Başkan ve Başbakan sıfatıyla ilk grup toplantısını yapacak, ardından da MYK’yı açıklayacak.

ÇANKAYA'DA DEVİR TESLİM
Binali Yıldırım ile Ahmet Davutoğlu arasındaki devir-teslim AK Parti grup toplantısının ardından Çankaya Köşkü'nde yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...