Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 May 2015 14:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Bakanlık dur dedi! Ev alacaklara müjde

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ön ödemeli konut satış sözleşmesindeki kafa karışıklığını gidermek amacıyla genelge yayınladı.

Bakanlık dur dedi! Ev alacaklara müjde
çevre ve şehircilik bakanlığı, Ön ödemeli konut satışı, net alan

"Bazı inşaat firmaları araç parkı, sığınak, merdiven boşluğu gibi eklentileri de brüt alan içinde göstererek vatandaşı hak kaybına uğratıyordu. Milliyet'in haberine göre, konut satışında sahtekarlığa yol açan bu uygulamaya bakanlık tarafından ‘dur' denildi.
Halk arasında "maketten satış" olarak bilinen ön ödemeli konut satışlarında süregelen "net-brüt" tartışmasında sona geliniyor. Yayınlanan genelgeyle, net ve brüt alanlar açıklığa kavuşturulacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hafta içinde yayınlanan genelgeyle, ön ödemeli konut satışları yönetmeliği uyarınca ön ödemeli konut satış sözleşmesinde yer alması hükme bağlanan bağımsız bölüm net ve brüt alanları açıkça belirtilecek. Bu sayede, maket üzerinde "proje okumaya" çalışan vatandaş, artık net ve brüt alanları sözleşmesinde ayrı ayrı görebilecek.
Bakanlık ayrıca, mağduriyeti önlemek amacıyla genelgeyi belediyelerin yanı sıra noterlere de gönderdi. Böylece konutu satın alan vatandaş dışında noter de, net-brüt alan kıyaslaması yaparak satış anında gerekli bilgileri görebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...