Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Mart 2015 01:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Başbakan Davutoğlu, 'CHP'nin kapatılmasına...'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin kapatılacağı iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 'CHP'nin kapatılmasına...'
Davutoğlu, chp, chpnin kapatılması

Davutoğlu, 'CHP'nin kapatılmasına yönelik tartışma var. Ana muhalefet lideri de bunu ifade etti, hazırlık olduğu yönünde. Sizin buna yorumunuz ne olur?' şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:
 
"Şimdi bir kere her şeyden önce böyle tartışmanın mevcudiyetinden bahsetmek dahi abesle iştigaldir. Türkiye'de demokrasi öylesine olgunlaştı ki parti kapatma diye bir şeyi, bırakın teşvik görmeyi, bahsedildiğinde dahi bu muhaldir, olmaz denilecek husustur. Nitekim 2010 referandumda, CHP o referandumda biliyorsunuz bu maddelere karşı çıkmıştı ve partinin kapatılmasının tümüyle ortadan kaldırılması için AK Parti çalıştı. Fakat maalesef yeterince çoğunluk olmadığı için zorlaştırıldı ama parlamentoda AK Parti'nin bu çabalarına rağmen istediğimiz netlikte parti kapatma imkansız hale getirilemedi, ancak zorlaştırıldı. Zorlaştırılması şu, meclis kararı..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demek seçimlerle ilgili ümitleri o kadar zayıf ki; bu tür söylentiler üzerinden olağanüstü bir hava varmış gibi görüntü vermeye çalışıyorlar. İşte kendilerine açık bir garanti veriyorum, hiçbir şekilde AK Parti, ne CHP ne MHP ne herhangi bir partinin kapatılmasına geçit de vermez izin de vermez" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...