Tgrt Haber
05 Haziran 2015 10:31 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Bu ilçede 7 günde 3'ü çocuk 4 kişi canına kıydı

Konya’nın Ereğli İlçesi, son 7 günde 4 kişinin peş peşe ölümleri ile sarsıldı.

Bu ilçede 7 günde 3'ü çocuk 4 kişi canına kıydı
haber,Konya,Ereğli,Samsun,Facebook

Olaylar, 55 yaşındaki Zekeriya Polat’ın ölümüyle başladı. Ereğli’de taksi şoförlüğü ve çiftçilik yapan Polat, 26 Mayıs’ta anne ve babasının mezarı başında tabancayla canına kıydı. Ereğli halkı bu ölümü konuşurken, yeni bir ölüm şoku yaşandı.
Annesi ile babası ayrı olan 17 yaşındaki Sercan Karcı, evinde kendini astı. Nişanlı olan Sercan’ın hemen ardından yakın arkadaşı Mehmet Akgedik’ten acı haber geldi. Yine boşanmış bir çiftin çocuğu olan Mehmet, Facebook hesabında kaybettiği yakın arkadaşı Sercan Karcı’ya “Sen gittin, ben de geliyorum. Allah’ım sen affet beni. Dayanacak gücüm kalmadı. Sıra bendeymiş” diye seslendikten sonra canına kıydı.
1 Haziran günü ise 14 yaşındaki Kübra Eren, babasının ölümünün ikinci yıldönümünde, annesi pazara gittiği sırada televizyon kablosu ile yaşamına son verdi.
YETİŞEMEDİM...’ 
Oğlu Mehmet’in annesinin evliliği nedeniyle bunalımda olduğunu öne süren Fevzi Akgedik, “Çocuğum 2 yaşındayken kan kanseri oldu, mücadele ettik, sağlığına kavuştu. Sonrasında annesinin bizi terk edip başkasıya evlenmesini hazmedemedi. Ablasına ‘Hakkınızı helal edin. Ben kendimi öldüreceğim. Abla buraya kadar’ diye mesaj atmış. Kızım telefon açtı. ‘Baba yetiş’ dedi. Yetişemedim” diye konuştu. Akgedik, “16 yaşındaki oğlum da ‘Ağabey ben de yanına geleceğim’ diyor. Onu Samsun’da çalışan en büyük oğlum aldı götürdü. Okula gönderecek. O çocuğum bari bizi bırakmasın. Ben bittim” dedi.
‘ANNE VE BABA AYRI’
Ereğli Kaymakamı Şakir Erden, canına kıyan çocukların ortak noktasının anne-babalarının ayrı olması olduğuna dikkat çekerek, “Neler yapabiliriz diye araştırıyoruz” ifadesini kullandı. Erden, şunları söyledi: “Psikologlar ve rehber öğretmenlerle toplantılar yapacağız. Parçalanmış aileler konusunda yeni bir çalışma başlatacağız. Tarama başlattık. Öksüz ve yetim çocukları tespit ediyoruz. Her 25 çocuğun sorumluluğunu bir kamu kurumuna vererek takip edilmesini ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağız. Her ay en az 1 saat çocukla ve aileyle görüşecekler. Çocuk onunla birilerinin ilgilendiğini bilecek.” ‘TESADÜF AMA...’ Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ise ölümlerde ortak bir yön bulamadıklarını ifade etti. Savcı Aktaş, “Vakalarla ilgili soruşturmalar devam ediyor. Bu ara vakaların artması tamamen tesadüf. Aile durumu ve sosyolojik yapı canına kıymaları tetikliyor. Ailenin gençlerle iletişim içinde olması çok önemli. Onların sıkıntısını ve derdini dinlesinler. Mutlaka uzman desteği alsınlar” açıklamasında bulundu.
"TIPTAKİ ADI KOLEKTİF CANINA KIYMALAR"
Uzman Psikolog Prof. Arif Verimli, ölümerle ilgili ilgili şu bilgileri verdi: “Tıpta bu duruma ‘kolektif canına kıymalar’ adı verilir. Kolektif dediğimiz, birden çok kişinin etkilenmesiyle ortaya çıkan ölümlerdir. Burada da yakın arkadaşlar etkilenmiş. Ayrıca sosyal medya mesajına baktığımız zaman, etkilenmenin en büyük aracı. Haberleşme imkânları arttıkça bunun olumsuz etkileri de artacaktır. Tek başına parçalanmış aileler canına kıymalarda etkili değildir. Ama başka bir durumun tetiklemesiyle parçalanmış ailedeki çocuk rahatlıkla etkilenebilir.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...