Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Eylül 2015 13:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

Büyük süpürme harekatı başlıyor

Valilere 'Asker her yerde görevlendirilsin' talimatı verildi. TSK komandoları bölgeye sevk etti.

Büyük süpürme harekatı başlıyor
TSK, komandolar, valilik, asker,

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin 24 Temmuzdan buyana Türkiye içi ve Irak'ın kuzeyindeki terör kamplarına yönelik sürdürdüğü harekat, PKK'ya büyük darbe indirdi. PKK'nın Kandil Dağı'ndaki terör karargahına büyük darbe indirilirken, örgüt şehirlerdeki unsurlarını harekete geçirmeye çalışıyor. Örgüt, sözde "özyönetim" ilanlarının yanı sıra YDGH adlı militan kuvvetiyle şehir merkezlerindeki eylemleri tertipliyor. 
KOMANDOLAR HAZIR
TSK ise açılım sürecinde güçlenen KCK ile mücadelede komandoları devreye soktu. Gerek kırsalda üs bölgelerini tutma, gerekse de şehir merkezlerinde teröristle çatışma eğitimi verilen Kayseri ve Bolu komando tugaylarına bağlı 6 tabur, Hakkari, Şırnak gibi illerde göreve başladı. Irak'ın kuzeyinden KCK'ya gelecek dest eği biiyiik oranda kestiği bildirilen komandoların, şehir merkezlerine de girmeye hazırlandığı öğrenildi. 
81 İLİN VALİLİĞİNE GENELGE
Ahmet Davutoğlu'nun 81 il valiliğine gönderdiği belirtilen genelge bu çerçevede yorumlandı.
Cumhuriyetin haberinde 'olağanüstü hal' olarak yorumlanan genelgede, "terör olaylarına yapılacak müdahalelerin etkinliğini artırmak, kurumların arası işbirliğini arttırmak" amacıyla Başbakanlıkla Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kurulduğu, bu merkezin, il ve ilçelerde de örgütlenmeye gittiği, Emniyet,jandarma, başsavcılık ve MİT'e, "terör örgütlerinin illegal yapıları ile teröre müzahir legal görünümlü yapılara ilişkin bilgileri" toplama talimatı verildiği ileri sürüldü.
Resmi Gazete'de yayımlanmadığı ve valiliklere gizli olarak gönderildiği öne sürülen genelgede Davutoğlu'nun, askerin gerekirse sokağa indirileceğine ilişkin şu talimatı verdiği iddia edildi: 
"...bütün kolluk kuvvetleri ve TSK birlikleri ihtiyaç duyulan her yerde görevlendirilecek, ülke sınırlarımızın güvenliği sağlanacak, hiçbir terör örgütünün vatandaşlarımız üzerinde tehdit ve baskı kurmasına asla izin verilmeyecek, terör örgütlerinin finansmanının önlenmesi için gerekli tüm tedbirler alınacak yollar güvenli bil" şekilde ulaşıma açık tutulacak, herkesin kurallara uyulması sağlanacak ve önceden belirlenmiş yerler ve güzergâhlar dışında toplantı ve gösterilere kesinlikle izin verilmeyecektir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...