Tgrt Haber
18 Mart 2018 00:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Çanakkale Zaferi Şiir,Mesaj, Sözleri | Ünlü Devlet Adamlarının 18 Mart Çanakkale Zaferi Sözleri

Çanakkale Deniz Zaferi 103. yılında tüm görkemiyle kutlanıyor. Yakın tarihin en önemli savunmalarından Çanakkale Savaşı, destansı duruşuyla kimseye boyun eğmeden yurdunu savunan şehitlerimizin Türkiye Cumhuriyeti evlatlarına bir mirastır. Bu önemli güne sayılı saatler kala 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlerini Anma Günü'ne özel en anlamlı şiir, mesaj ve sözleri haberimizde bulabilirsiniz...

Çanakkale Zaferi Şiir,Mesaj, Sözleri | Ünlü Devlet Adamlarının 18 Mart Çanakkale Zaferi Sözleri
çanakkale zaferi şiirleri,18 mart çanakkale zaferi sözleri,çanakkale zaferi mesajları,çanakkale zaferi resimli mesajlar,ünlü devlet adamlarının çanakkale zaferi sözleri,18 mart çanakkale zaferi

Çanakkale Deniz Zaferi 103. yılında tüm görkemiyle kutlanıyor. Yakın tarihin en önemli savunmalarından Çanakkale Savaşı, destansı duruşuyla kimseye boyun eğmeden yurdunu savunan şehitlerimizin Türkiye Cumhuriyeti evlatlarına bir mirastır.  Bu önemli güne sayılı saatler kala 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajları en çok araştırılan konuların başında yer alıyor. 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlerini Anma Günü'ne özel en anlamlı şiir, mesaj ve sözleri haberimizde bulabilirsiniz... İşte, WhatsApp, Sms veya sosyal medya aracılığıyla paylaşmak üzere rağbet gören 2018 resimli Çanakkale Zaferi mesajlarına www.tgrthaber.com.tr den ulaşabilirsiniz...

18 MART ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ'NİN TARİHTEKİ YERİ

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kimseye boyun eğmemenin, bağımsızlık duruşunun en destansı sembellerinden olan Çanakkale Zaferi, 103. yılında da hüzün,gurur ve şanlı duruşuyla hala gönülleri titretiyor. 'ÇANAKKALE GEÇİLMEZ' sözünü yüreklere, bileklere kazıyarak vatan uğrunda şehit düşenlerin bıraktığı bu miras, HER YIL 18 MART TARİHİNDE TÜRKİYE'NİN her yerinde vatan evlatlarınca kutlanıyor. Çanakkale bir ruhtur!

 

Çanakkale Savaşı şiirleri

ÇANAKKALE ZAFERİ ŞİİRLERİ 18 MART

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın 

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir. 

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın 

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

 

Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda 

Gördüğün bu tümsek Anadolu'nda, 

İstiklal uğrunda, namus yolunda 

Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.

 

Bu tümsek, koparken büyük zelzele, 

Son vatan parçası geçerken ele, 

Mehmed’in düşmanı boğdugu sele 

Mübarek kanını kattığı yerdir.

 

Düşün ki, haşrolan kan, kemik, etin 

Yaptığı bu tümsek, amansız, çetin 

Bir harbin sonunda bütün milletin 

Hürriyet zevkini tattığı yerdir.

 

Necmettin Halil Onan

Çanakkale Zaferi Şiir,Mesaj, Sözleri | Ünlü Devlet Adamlarının 18 Mart Çanakkale Zaferi Sözleri

ASKER DUASI

Elimde tüfenk, gönlümde iman,

Dileğim iki: Din ile vatan...

Ocağım ordu, büyüğüm Sultan,

Sultan'a imdâd eyle Yârabbi! 

Ömrünü müzdâd eyle Yârabbi!

 

Yolumuz gaza, sonu şehâdet,

Dinimiz ister sıdk ile hizmet,

Anamız vatan, babamız millet,

Vatanı ma'mur eyle Yârabbi! 

Milleti mesrur eyle Yârabbi!

 

Sancağım tevhid, bayrağım hilâl,

Birisi yeşil, ötekisi al,

İslâm'a acı, düşmandan öc al,

İslâm'ı âbâd eyle Yârabbi! 

Düşmanı berbâd eyle Yârabbi!

 

Kumandan, zabit, babalarımız.

Çavuş, onbaşı, ağalarımız.

Sıra ve saygı, yasalarımız.

Orduyu düzgün eyle Yârabbi! 

Sancağı üstün eyle Yârabbi!

 

Cenk meydanında nice koç yiğid,

Din ve yurd için oldular şehid,

Ocağı tütsün, sönmesin ümid,

Şehidi mahzun etme Yârabbi! 

Soyunu zebun etme Yârabbi!

 

Ziya Gökalp

Çanakkale Zaferi mesajları

 

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ SÖZLERİ (RESİMLİ)

1- En güzel zaferler kardeşlik ruhu ile kazanılmıştır. 16-17 yaşındaki bir Diyarbakırlı ile Konyalıyı aynı cephede buluşturan, yan yana şehit düşüren bir kardeşlik ruhumuzdur.

2- Onlar tarihi kalemle değil, kanlarıyla yazdılar...Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Çanakkale Zaferi'mizin 103. yıl dönümü kutlu olsun.

3- Büyük bir imanın, muazzam bir azmin ve sarsılmaz bir kararlılığın timsali olan bu zaferin 103. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda canlarını vermiş şehitlerimizin mukaddes hatıraları önünde saygıyla ve sevgiyle eğiliyoruz.

4- Çanakkale, yirminci yüzyılın başında dünya tarihinin belirgin bir şekilde akışının değiştiği yer olmuştur. Dört imparatorluğun dünya sahnesinden silinmesine vesile olmuş ve bizim bugün gururla andığımız Çanakkale Destanı ortaya çıkmıştır. Gününüz kutlu olsun…

 

Çanakkale Zaferi sözleri

Dur yolcu bilmeden gelip bastığın bu toprak bir devrin battığı yerdir. Çanakkale zaferimiz kutlu olsun.
 

Çanakkale Zaferi sözleri

 

18 MART 2018 ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJLARI

Her zaman gönlümüzde yaşayacak aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin kahramanlıklarla dolu hatıraları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere inanarak emanet ettiği Cumhuriyetimizin yaşatılmasının en büyük teminatı olacaktır. Çanakkale Zaferiniz kutlu olsun aziz şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Ey şehit oğlu şehit isteme benden makber, sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber. Aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

ÜNLÜ DEVLET ADAMLARININ ÇANAKKALE ZAFERİ SÖZLERİ

”18 Martta mağlup olduk. Bu bapta tevile felana (başka anlam vermeye falan) hacet yoktur.” (İngiliz Yazar Ellis Ashmit Bartlett)

”Çanakkale Zeferi, Türk milletinin eski kudret ve kuvvetini muhafaza ettiğini, can çekişen bir imparatorluk içinde kahraman bir milletin varlığını meydana koydu.” (General Fahri Belen)

”Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.” (Mustafa Kemal Atatürk)

”Dur yolcu, bilmeden gelip bastığın, Bu Toprak, bir devrin battığı yerdir. Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın, Bir vatan kalbinin attığı yerdir!” Necmettin Halil Onan

”Ordunun yardımı olmaksızın Filo’nun başarı sağlayabileceği ümidine kapılmıştım; fakat şimdi bu işte müşterek bir harekatın zorunlu olduğunu anlıyorum.” (Winston Churchill)

”Harpte iki meş’um (uğursuz) şey vardır. Bunlardan biri taş duvara körü körüne yüklenmek, diğeri kuvvetleri birtakım ayrı ve bağlantısız harekata dağıtıp körletmektir. Biz bu iki ahmaklığı yapmanın tehlikesiyle karşı karşıyayız.” (İngiliz Başbakanı Asquith)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...