Tgrt Haber
29 Ağustos 2016 12:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Çavuşoğlu'ndan Hollandalı bakana tarihi ayar

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, canlı yayında Hollanda'nın içişlerine karışıldığı iddiasına lafını esirgemedi.

Çavuşoğlu'ndan Hollandalı bakana tarihi ayar
çavuşoğlu,

Çavuşoğlu, "Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ancak Avrupa'daki Türklerle ilgili bir görüş bildirdiğinde iç siyasete karışmak oluyor. Böyle saçma anlayış olamaz, bu çifte standarttır" dedi.

HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANININ AÇIKLAMASI

'Hollanda'da yaşayan Türkler, Türkiye'de ne olup bittiğine dair hassasiyete sahip. Bu tür hissiyatların da Hollanda toplumuna tamamen taşınmaması gerektiğini söylemem gerekiyor. Herhangi bir şekilde karışma yok. Sadece barışçıl bir şekilde bu hissiyatların farkında olmalıyız ve bunları da kabul etmeliyiz.'

ÇAVUŞOĞLU: BÖYLE SAÇMA ANLAYIŞ OLAMAZ

Bizim Hollanda siyasetine müdahale etmemiz sözkonusu değildir, doğru da değildir zaten. Bu tür haksız ithamları da reddediyoruz biz. Fakat Türkiye'de olanlardan Hollanda'da yaşayan Türkler'in etkilenmesi, reaksiyon göstermesi bir müdahale değildir. Hukuk dışına çıkılırsa ayrı bir şey, kimse hukuk dışına çıkmamalıdır.
Hollanda veya başka bir ülke Türkiye'de yaşananlarla ilgili Türkiye'ye demokrasi ve hukuk dersi vermeye çalışırken bu Türkiye'nin iç siyasetine karışmak olmuyor mu? Ama Türkiye orada yaşananlarla ilgili konuda görüş bildirildiğinde iç siyasetine karışmak oluyor, böyle bir saçma anlayış olmaz, bu çifte standarttır.
O nedenle en iyi yöntem, Türkiye ve Hollanda olarak, Türklerin yaşadığı ülkeler olarak diyalog ve işbirliğidir. Sorunları böyle aşabiliriz."

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...