Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 17:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu

Dolar/TL gün içinde sert dalgalanırken, altın yatırımcıları da hop oturup hop kalktı. Dolar/TL gün içinde 3.01`den 2.95 seviyesine gerilerken, çeyrek altında 196 liradan 189 liraya çekildi.

Çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu
altın fiyatı, altın ne kadar oldu, çeyrek altın,

Dolar/TL gün içinde sert dalgalanırken, altın yatırımcıları da hop oturup hop kalktı. Dolar/TL sabah yeni kabinenin açıklanmasından önce 3.01 lirayı test ederken, gram altın 120.50 kuruş, çeyrek altın ise 196 lira seviyesinde seyrediyordu.
ÇEYREK 7 LİRA BİRDEN DÜŞTÜ
Yeni kabinenin netleşmesinin ardından Merkez Bankası'nın da beklenen ölçüde faiz indirimine gitmesiyle kur 2.95 seviyesine kadar gevşerken, gram altın şu saatlerde 116.50 liradan, çeyrek altın ise 189 liradan satılıyor.
Uzmanlar ABD Merkez Bankası'nın haziran ayında faiz artırımına gitmesi durumunda gram altının 110 liraya kadar gerileyebileceğine dikkat çekiyor.
YATIRIMCILARA UYARI: SAKİN OLUN...
Kariyer Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Kuyumcular Odası eski Yönetim Kurulu üyesi Aziz Akbulut "Amerika'da faiz artırım sinyali yüksek olasılıkla artma yönünü aldığı için altın dünya piyasasında ons bazında geriliyor. Şu anda ons fiyatı 1.237 ile son haftanın dip fiyatını gördü. Geçtiğimiz hafta 123.50 lirayı test eden gram altın bugün 117 liraya kadar gerilerken, çeyrek altın 205 liralık rekordan sonra şu anda 190 lirayı gördü. Altın alan satan herkesin sakin ve rahat bir şekilde hareket etmesini istiyoruz. Amerika'da faiz artırımı beklentileri gerçekleşirse altın fiyatları tekrar ons bazında düşüş trendine girecektir. Lira da düşüş gösterirse beklentiler doğrusunda gram altında 110 lira gibi bir rakamı görmemiz an meselesi. Altın yatırımı yapan küçük yatırımcının kararlarını verirken panik olma yerine sakin ve sabırlı olmasını tavsiye ediyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...