Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2015 15:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

CHP ve HDP'den hesapları bitiren açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP'li Pervin Buldan'dan çok önemli açıklamalar geldi.

CHP ve HDP'den hesapları bitiren açıklama
CHP, Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Ankara,Ak Parti,Meclis Başkanlığı

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü Meclis Başkanlığı seçim öncesi sözleri gündemi salladı. Bahçeli, "Meclis Başkanlığı 4. tur oylamasına bizim adayımız kalmazsa 80 tane geçersiz oyumuz olacaktır" dedi. Bahçeli'nin 4. tura kalırsa Deniz Baykal'a destek vermeyecekleri açıklamasının ardından Ak Parti adayı İsmet Yılmaz'ın seçimi kazanması neredeyse garantilendi.
Ankara'da tüm hesapları sarsan bu açıklamanın ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Siz MHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekler misiniz?' sorusu soruldu. Kılıçdaroğlu "Çatı mı kaldı" diye yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Adayınızı çeker misiniz?" sorusuna ise "Sanmıyorum" diye yanıt verdi.
HDP: İHSANOĞLU'NA DESTEK VERMEYİZ
Yaşanan bu gelişmelerin ardından 'Acaba HDP AK Parti adayını seçtirmemek için ters köşe yapar mı?' sorusunu akla getirdi. Ancak böyle bir tablo da yok. HDP'den flaş açıklama Pervin Buldan'dan geldi. Buldan, MHP adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için "4. tura kalırsa destek vermeyeceğiz" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...