Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2015 09:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Davutoğlu, ‘HDP ile koalisyon makul değildir’

Koalisyon görüşmelerine önümüzdeki hafta başlayacaklarını ifade eden Başbakan Davutoğlu HDP ile görüşeceklerini ancak HDP ile koalisyonu “makul görmediklerini” açıkladı

Davutoğlu, ‘HDP ile koalisyon makul değildir’
Konya,Ankara,Ak Parti, davutoğlu, koalisyon,

Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya Büyükşehir Belediyesitarafından verilen iftarda Kon TV’de özetle şunları söyledi: 
 ŞİKÂYET ETMEMEK LAZIM: Aslında gönlümüz tek başına iktidar olmaktan yanaydı. Milli irade, millet tercihini ‘siz oturun uzlaşın bir hükümet kurun’ diye yapmışsa buna da şikayet etmemek lazım. Her ikisiyle de oturur konuşuruz ve olabilecekler için de mümkün olanlar arasında en iyisini yapmaya çalışırız. İdeal olanı değil. İdeal olan tek başına iktidar olmaktı.
 YÜZDE 13’Ü YOK SAYAMAYIZ: Mümkün olanlar içinde en iyisinin ne olduğunu görmek için de her iki tarafla görüşeceğiz. 3 partiyi de ziyaret edeceğiz. Yüzde 13 oy alan bir partiyi yok sayamayız. HDP’den görüş almayacağız anlamına gelmez. HDP ile koalisyonu şu aşamada makul görmüyoruz. Onlar da tavırlarını o kadar net, katı şekilde koydular ki bir koalisyon tablosu içinde olacaklarını sanmıyorum. İnşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. 
 HIZLI TRENDE BİTİRİRİZ: Görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, daha doğrusu bir atmosfer oluşuyor. Bunun hakkını vermeye çalışacağız. 3 tarafla da görüşeceğiz ama iki tarafla muhtemelen koalisyon müzakereleri önyargısız bir şekilde başlayacak. Bahçeli ile Kılıçdaroğlu’nu hızlı trene alalım, Ankara-Konya arasında bu işi bitiririz. Bu işin latifesi ama nihayetinde Ak Parti karşıtlığı üzerine kurulan siyasetin tutmadığı ortaya çıktı.
 DUVAR ÖRMÜYORUZ: Herhangi bir arkadaşa, ‘Bizim ağzımızdan müzakere edin’ demedim. Ama bir arkadaşımızın bir başka partiden dostu varsa, oturup sohbet etmişlerse bu doğaldır. Kimse duvar örmüyor. Bu görüşmeler resmi talimatla yapılmış görüşmeler değildir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...