Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2015 16:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için tarih verdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu merakla beklenen koalisyon görüşmeleri için tarih verdi. Davutoğlu, '78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız' dedi.

Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri için tarih verdi
Ahmet Davutoğlu, başbakan, koalisyon, koalisyon görüşmeleri,

AA Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya Büyükşehir Torku Arena'daki AK Parti Konya İl Teşkilatı iftarında 7 Haziran'daki seçimlerde verdikleri yoğun destekten dolayı Konyalılara teşekkür etti, kentin her zaman kendilerinin yanında olduğunu gösterdiğini ve bundan sonra da göstereceğini belirtti.
Davutoğlu, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Gönlümüzü kapatmadan, gönlümüzü herkese açarak 78 milyonu hükümetsiz bırakmamak için büyük bir gayret içinde inşallah gelecek hafta görüşmelere başlayacağız. Allah yolumuzu hayır eylesin, menzilimizi hayırlı kılsın. İnşallah bu millete, ülkeye, aziz vatana hizmet etme şerefini bize nasip eylesin. Allah ramazanımızı mübarek, bayramımızı hayırlı eylesin" ifadelerini kullandı.

Ya AK Parti-CHP ya da AK Parti-MHP koalisyonu olacak

CANLI YAYINDA KONUŞTU
Başbakan Ahmet Davutoğlu, açılışın ardından Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ni inceledikten, sonra yerel bir televizyon kanalında programa katıldı.  Koalisyon çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Başbakan Davutoğlu, gönlünden Ak Parti’nin tek başına iktidar olması geçtiğini, ancak milli iradenin, ’Siz oturun uzlaşın hükümet kurun’ diye tercihinin ortaya çıkması nedeniyle mümkün olanın en iyisini yapmaya çalışacaklarını belirtti.  Koalisyon çalışmalarında HDP’yi de ziyaret edeceğini belirten Davutoğlu, "Görünen o ki ya MHP ya CHP yönünde bir tercih, bir atmosfer oluşuyor. Bunun hakkını vermeye çalışacağız. Üç tarafla görüşeceğiz ama iki tarafla koalisyon müzakereleri ön yargısız bir şekilde başlayacak" dedi.

Türkiye Büyük Meclis Başkanlığı seçimlerinin herkes için bir işaret verdiğini belirten Davutoğlu, şunları söyledi: "Seçim gecesi öyle bir hava oluşmuştu ki, yüzde 25 kazanan bir parti neredeyse zafer kazandım edasında, yüzde 13 ve yüzde 16 oy alan parti zafer kazandım edasında. Yüzde 41 oy alan bir partide sanki kaybetmiş gibi bir şey yansıtılmaya çalışıldı. Meclis seçimleri şunu gösterdi; Türkiye’nin siyasetinin öznesi Ak Parti’dir. Evet tek başına iktidar değiliz, ama bizim söz sahibi olmadığımız her hangi bir gelişmede olmaz Türkiye’de. Yüzde 41’in hakkını, hukukun koruruz. O ilk günlerdeki atmosferde dağıldı. Tam bir şark kurnazlığı içinde Kılıçdaroğlu, sağ olsun matematiği de çarpıtarak ’yüzde 60’lık bir blok’ dedi. Parlamentoya girmeyenlerinde oylarını kendine yazdı, diğer partilerin oylarını kendine yazdı, bizden de yüzde 1 oy aldı kendine yazdı. Biranda yüzde 60’ı çıkardı. İşte blok siyaseti, meclis başkanlığı seçimiyle çökmüş oldu. Karşımızda blok falan yok. Herkes kendi siyasetini takip ediyor. Eğer bir siyasi güçten bahsediliyorsa, en büyük siyasi güç Ak Parti’dir. Ak Parti’nin şekillendirdiği bir siyaset olacak. Bunun herkesin özellikle bize oy veren seçmenlerimizin gönüllerinin rahat olmasını isterim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...