Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Mart 2017 03:13

De Mistura'dan Türkiye, Rusya ve İran’a çağrı

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarına gönderdiği mektuplarda Suriye’deki ateşkesi korumaya yönelik acil önem alınması çağrısı yaptı

De Mistura'dan Türkiye, Rusya ve İran’a çağrı
türkiye, rusya,

BM'nin Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarına gönderdiği mektuplarda Suriye’deki ateşkesi korumaya yönelik acil önem alınması çağrısı yaptı.

De Mistura'nın bugün yayınlanan açıklamasında "Suriye’nin Şam, Hama ve diğer bölgelerinde son zamanlarda artan çatışmalar Özel Temsilci'nin derin endişe duymasına neden oldu. Bu konuda, Suriye’de 30 Aralık 2016 tarihinde sağlanan ateşkesin garantör ülkelerinin birer temsilcisi olarak Rusya, Türkiye ve İran'ın dışişleri bakanlarına birer mektup gönderdi" denildi.

Açıklamada ayrıca De Mistura’nın Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanlarına Suriye’deki ateşkesi korumaya yönelik acil önem almaları çağrısında bulunduğu kaydedildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...