Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 May 2015 01:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Diyanet Başkanı'ndan açıklama, 'İbret-i alem olsun diye...'

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kamuoyunda tartışmalara yol açan 1 milyonluk makam aracını iade edeceğini açıkladı.

Diyanet Başkanı'ndan açıklama, 'İbret-i alem olsun diye...'
merhmet görmez, makam aracı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kamuoyunda tartışmalara yol açan 1 milyonluk makam aracı iddiaları konusunda açıklamada bulundu. Görmez konunun bir algı operasyonuna dönüştürüldüğünü öne sürerek makam aracını iade edeceğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1 milyonluk araç iddiaları hakkında konuştu. Aracı iade edeceğini söyleyen Görmez, Habertürk TV canlı yayınında şunları söyledi:

"Bakanlar Kurulu sadece kurumlara belli bir birimin üzerinden araç alınacaksa izin veriyor. O izni valiliklere de veriyor. Araç talebi bizden geldi. Mevcut araçla yürümek mümkün görünmüyordu. Edep el vermediği için daha önce konuşmadım.

Eğer siz bir algı operasyonuyla Diyanet İşleri Başkanı'nı itibarsızlaştırmaya karar vermişseniz, o takdirde sadece Türkiye'de değil Diyanet'in hizmet götürdüğü bütün noktalarda bu adımı atıyorsunuz. Bu haberler yayınlandığı zaman Diyanet İşleri Başkanı o araca binmemiş daha. Bunu gördüğüm an benim için o araç bir mezara dönüştü. Ben bir gün dahi o araca binmedim. Bu sarık leke kabul etmez. Bir nokta leke kabul etmez. Ben ibret-i alem için o aracı iade edeceğim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...