Tgrt Haber
16 Aralık 2014 15:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26

Dolar fiyatlarında son durum nedir? Dolar yükseliyor mu? Güncel dolar fiyatı

Doların ateşi dinmek bilmiyor, dolar fiyatları son 1 yılın en yüksek seviyesine geldi. İşte Dolar fiyatlarında son durum ve güncel dolar fiyatları...

Dolar fiyatlarında son durum nedir? Dolar yükseliyor mu? Güncel dolar fiyatı
dolar, dolar kuru, dolar ne kadar, dolar tl, dolar hesaplama, dolar yükseliş, dolar güncel fiyat,

Doların ateşi dinmek bilmiyor, dolar fiyatları son 1 yılın en yüksek seviyesine geldi. İşte Dolar fiyatlarında son durum ve güncel dolar fiyatları... Siyasi endişeler ve rubledeki sert değer kaybı sonrası dolar yeni rekor kırdı.   Dün 2,3950 ile tarihi zirveyi gören kur bu sabah 2,35'in altına kadar geriledi. Ancak kur daha sonra kademeli yükselişle ilk kez 2,41'i aştı. Bankalararası piyasada dolar/TL 2,4140 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.  merkez bankası'nın müdahalesinin ardından dolar saat 14:50'de 2.3680 TL'ye geri çekildi. Euro/TL de 3 lirayı aşarak 3,0242'ye kadar yükselmişti. Euro da müdahale sonrası 2.9790 TL'ye geriledi. Doların yükselişi karşısında Merkez Bankası flaş bir açıklama yaptı. Enerji ithalatçısı kamu iktisadi teşebbüslerinin döviz ihtiyacının gerekli görülen kısmını Hazine ve Merkez Bankası sağlayacak.
BORSADA KAYIP YÜZDE 3'Ü AŞTI
Rusya'da rublenin muazzam değer kaybının ardından doların TL karşısında da zirveye çıkması borsayı da kötü etkiledi. Dün dolar yükselmesine rağmen değer kaybı sınırlı kalan BİST 100 endeksi 14:30 itibariyle günlük yüzde 3,31 düşüşle 80 bin 66 puana kadar geriledi.
FAİZ İKİ AYIN ZİRVESİNİ GÖRDÜ
Tahvil bono piyasasına da satış geldi. Gösterge tahvilin faizi yüzde 8,78'e çıkarak iki ayın zirvesini gördü.
İşte dolar karşısında TL ve rublenin değer kaybı:
Dolar/TL grafiği saat 14:15 itibariyle
Dolar fiyatlarında son durum nedir? Dolar yükseliyor mu? Güncel dolar fiyatı
Dolar/Ruble grafiği saat 14:15 itibariyle
Dolar fiyatlarında son durum nedir? Dolar yükseliyor mu? Güncel dolar fiyatı
Doların yükselmesinde yurt içinde yaşanan siyasi endişeler ile rublede görülen sert düşüş etkili oldu. Rusya'nın sert faiz artırımına karşın rubledeki değer kaybı önlenemedi.
ALTIN FİYATLARI
Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 90,75 lira oldu. İstanbul Kapalıçarşı'da 90,40 liradan alınan 24 Ayar külçe altının gramı 90,75 liradan, 600,00 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 613,00 liradan, 82,26 liradan alınan 22 Ayar Bileziğin gramı 88,84 liradan, 579,00 liradan alınan Tam Ziynet 597,00 liradan, 289,00 liradan alınan Yarım Ziynet 301,00 liradan ve 145,00 liradan alınan Çeyrek Ziynet 151,00 liradan satılıyor
Dolar fiyatlarında son durum nedir? Dolar yükseliyor mu? Güncel dolar fiyatı
Altın fiyatları dünkü sert düşüşten toparlanıyor
Gelişen piyasa hisselerindeki düşüş ve emtia fiyatlarındaki gerilemenin ardından yatırımcıların güvenli liman arayışı içine girmeleri ile altın fiyatları dün kaydettiği bu yılın en sert bir günlük düşüşünden toparlanıyor. Gelişen piyasa hisseleri, petrolün kayıpları genişletmesi ve Çin'in imalat sanayi göstergesinin daralma kaydetmesi ile değer kaybına uğradı. Ruble, Rusya'nın faizleri 1998'den bu yana en büyük oranda artırmasının ardından kazançları sildi.

Kopenhag'daki Saxo Bank A/S emtia stratejileri müdürü Ole Hansen, ''Altın, riskten kaçıştan destek buluyor. Riskten kaçış modu Rusya ve gelişen piyasa para birimlerindeki satış dalgası ile bağlantılı'' dedi.

Kıymetli metal, ABD imalat sanayi verisinin tahminleri aşmasının gelecek yıl borçlanma maliyetlerinin yükseltilmesi ihtimalini desteklemesinin ardından dün yüzde 2.4 değer kaybederek 19 Aralık'tan bu yana en sert düşüşü gösterdi.

Spot altın, yüzde 0.5 yükselerek Londra saati ile 10:47de ons başına 1,199.30 dolardan işlem gördü. şubat vadeli altın kontratı yüzde 0.7 düşüş ile New York Comex'te ons başına 1,199.50 dolar oldu.

Ekim ayında varlık alım programını sonlandırmalarının ardından Fed yetkililerinin bugün ve yarın yapacakları toplantıda, 2008'den bu yana sıfıra yakın seviyede tutulan gösterge faiz oranlarını artırma hızını tartışmaya açmaları bekleniyor. Petrol fiyatlarının 5 yılın en düşük seviyelerine gerilemesi, enflasyonu Fed'in yüzde 2'lik hedefinin daha da altına itebilir.

Şanghay'da bulunan Huatai Great Wall Futures Co. Huang Wei, ''Yatırımcılar, Fed'in tonunu yakından takip ediyor. 'Kayda değer süre' ifadesinden vazgeçilip vazgeçilmeyeceğine bakılacak. Eğer ifadenin kullanımı bırakılırsa bu gevşek para politikasının sonuna gelindiğine yönelik açık bir işaret olacak. Altının 1.200 dolar altındaki seviyesi bazı alıcıları cezbedebilir.'' dedi.

Şubat vadeli altın kontratı, dün yüzde 1.2 gerilemesinin ardından yüzde 0.9 düşerek New York Comex'te ons başına 1,196.80 dolara geldi. Kontrat bugün de düşüşü sürdürerek 5. güne taşırsa bu, 6 Kasım'dan bu yana en uzun süreli gerileme dönemi olacak.

En büyük altın destekli ETF'lerin bulunduğu SPDR Gold Trusttaki varlıklar, dün itibarıyla 3 ton düşüş ile 1,608.2 tona geriledi. Varlıklar 8 Aralık 2008'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Spot gümüş, yüzde 0.4 yükseliş ile ons başına 16.2245 dolardan alıcı buldu. Gümüş dün yüzde 5.1 gerileyerek Eylül 2013ten bu yana en sert düşüşü kaydetti.

Altın yatırımcısına yılbaşı piyangosu!

Altın yatırımcı son zamanlarda büyük hayalkırıklığı yaşıyor. Fiyatlardaki her yükseliş hareketi satışlarla karşılaşıyor. Geçen hafta da altının onsu hızla değer kazanmış ve 1250 dolar seviyelerine yaklaşmıştı. Ancak bu seviyeden gelen satışlarla fiyatlar yeniden 1200 doların altına indi.

Peki altın fiyatları yeniden yükselecek mi?

Şeker Yatırım'ın raporuna göre, kapanışın 1200 doların altında olması kısa vadeli olumlu görünümü bozabilir ve fiyatların tekrar 1180 seviyesine doğru hareketlenmesine neden olabilir. Kurum, yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilebileceği tavsiyesinde bulundu.

Meksa Yatırım da gözlerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günü yapacağı toplantıda olduğuna dikkat çekti. Meksa Yatırım'ın raporunda şu görüşlere yer verildi: "Fed'in gelecek sene faizleri arttıracağı beklentisinin fiyatlandığı görüldü. Sert düşüşlerin gerçekleştiği dün fiyatlar gün sonuna doğru 1190 seviyesini test etse de ordan gelen alımlar ile biraz toparlandı ve günü 27 dolarlık bir kayıpla kapattı. Şu anda 1198 seviyesinden işlem görmekte. Aşağı yönlü hareketin devamı halinde 1190 önemli bir destek olacak. Bu seviyenin aşılması ile satışlar hızlanabilir ve emtia fiyatları 1185 seviyesine gerileyebilir. Sonrasında 1175 test edilmek istenebilir. Yukarı yönlü bir harekette 1208 dikkatle takip edilmeli. Bu seviyenin üzerine hareketlerde önce 1217 sonra da 1232 gündeme gelecektir."

DOLAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ

Altının ons fiyatı uluslar arası piyasalarda düşüş eğiliminde olsa da içeride yatırımcıların imdadına dolar kuru yetişti. Türkiye'de dolar kuruna göre fiyatları belirlenen altın fiyatları son günlerde hızla yükseldi. Çeyrek altın fiyatları yüzde 1.5 artarak 150 TL sınırına dayanırken gram altın 91.30 TL seviyelerinden satılıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...