Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2015 09:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:26

Dolar yeni haftaya nasıl başladı, Dolar güncel fiyatı (Dolar ne kdar 30 Kasım)

Dolar fiyatlarında Rusya baskısı devam ediyor. Yatırımcı dört gözle Rusya ve Türkiye'nin kararlarının dolara yansımasını bekliyor. İşte 30 Kasım Güncel dolar fiyatı, Dolar ne kadar oldu? Dolar ne kadar? Dolar borsada ne kadar? cevabı burada...

Dolar yeni haftaya nasıl başladı, Dolar güncel fiyatı (Dolar ne kdar 30 Kasım)
dolar ne kadar, dolar fiyatı, dolar güncel fiyat, dolar borsa istanbul, dolar fiyatları,

Dolar fiyatlarında Rusya baskısı devam ediyor. Yatırımcı dört gözle Rusya ve Türkiye'nin kararlarının dolara yansımasını bekliyor. İşte 30 Kasım Güncel dolar fiyatı, Dolar ne kadar oldu? Dolar ne kadar? Dolar borsada ne kadar? cevabı burada... Rusya ile yaşanan gerginliğin kurda yarattığı satış baskısı devam ediyor. Dolar haftanın ilk işlem gününde 2,93 sınırında seyrediyor. Borsa ise güne yüzde 0,2 primle 75 bin 793 puandan başladı. Rusya endişeleri ile geçen hafta sert değer kayıplarının yaşandığı piyasada bu hafta Rusya ile gerginliğin daha da artıp artmayacağı izlenecek. Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL bu sabah 2,93 seviyesinin üzerinde bulunuyor. Bugün Paris'te düzenlenecek olan iklim zirvesinde iki ülke arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği piyasada yakından takip edilecek.

 O açıklama geldi Dolar hemen tepki verdi
Dış ticaret açığı verisinin ardından dolar 2,92'nin altını gördü. Cuma günü 2.93'ü aşan ardından günü 2.92 civarında tamamlayan dolar/TL güne 2,93 sınırında başladı. Dış açık verisinin ardından kur 2,9155'e kadar indi. Rusya endişeleri ile geçen hafta sert değer kayıplarının yaşandığı piyasada bu hafta Rusya ile gerginliğin daha da artıp artmayacağı izlenecek. Bugün Paris'te düzenlenecek olan iklim zirvesinde iki ülke arasında üst düzey bir görüşme gerçekleşip gerçekleşmeyeceği piyasada yakından takip edilecek.

Moody's'in Cuma günü açıklanacak Türkiye kredi notu gözden geçirmesi öncesi ise hafta içinde Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) olası bir gevşeme adımı, Uluslararası Para Fonu'nun Çin para birimi yuanı küresel rezerv para birimleri sepetine alıp almayacağı, ABD tarım dışı istihdam verisi analistler tarafından piyasalara yön verebilecek gelişmeler olarak gösteriliyor.

Yatırımcılar bu hafta Perşembe günü gerçekleştirilecek olan AMB toplantısına yoğunlaşırken, parasal genişleme önlemlerinin artırılmasının beklendiği bu toplantıda 20 bazlık faiz indirimi yapılabileceği de belirtiliyor.

İç piyasada ise bugün açıklanacak Ekim ayı dış ticaret verileri, Perşembe günü açıklanacak Kasım ayına ilişkin enflasyon verileri izlenecek. Bugün ayrıca TCMB Finansal İstikrar Raporu ve Hazine'nin önümüzdeki üç aya ilişkin borçlanma programı da takip edilecek.

BORSA YATAY

BIST100 Endeksi ise güne yüzde 0,2 primle 75 bin 793 puandan başladı. Putin, hafta sonu devam eden gerginlik çerçevesinde Türkiye vatandaşı işçilerin işe alımının yasaklanması ve belirli ürünlerin ithalatının durdurulması gibi ekonomik yaptırımlar açıklarken, yasaklanan ürünlerin listesinin bugün açıklanması bekleniyor. Güncel fiyatlar burada olacak...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...