Tgrt Haber
25 Nisan 2016 13:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

E okul, giriş sayfası, TEOG sınav soruları cevapları,TEOG soruları, E okul veli bilgilendirme (E Okul)

E Okul, e okul veli, E okul vbs giriş, e okul veli bilgilendirme, e okul giriş, yapmak ve sınav sonuçlarına erişmek için haberimizden yararlanabilirsiniz. TEOG sınavı sonuçlarını eokul sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavlarının soruları ve cevap anahtarları açıklandı. TEOG sınavına dair tüm ayrıntıları haberimizde TEOG sonuçları da burada olacak. Detaylar haberimizde...

E okul, giriş sayfası, TEOG sınav soruları cevapları,TEOG soruları, E okul veli bilgilendirme (E Okul)
e okul,e okul giriş,e okul VBS,e okul veli,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul teog sınavı,teog sınavı,teog soruları,e okul vbs girişi,e okul öğrenci,TEOG,teog cevapları,teog soruları cevapları,E OKUL

E Okul, e okul veli, E okul vbs giriş, e okul veli bilgilendirme, e okul giriş, yapmak ve sınav sonuçlarına erişmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. E-okul giriş yapmak ve sınav sonuçlarına erişmek için haberimizden yararlanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavlarının soruları ve cevap anahtarları açıklandı. TEOG sınavına dair tüm ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz... TEOG sonuçlarını eokul sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin sve velilerin sıklıkla kullandığı e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) girişi yapmak ve açıklanan sınav sonuçlarını görmek için aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Öğrencilerin heyecanla beklediği Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı TEOG sonuçları da burada olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılan TEOG sınavına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları, herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlanmıştır. Sınavlar iki oturum halinde yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 sınav merkezinde gerçekleştirilmiştir. Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulanmıştır" denildi.
Merkezi ortak sınavların soru ve videolu çözümlü cevaplarının bugün saat 14.00 itibarıyla öğretmenlerin anlatımıyla, eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanacağı kaydedilerek," Aynı zamanda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün odsgm.meb.gov.tr adresinden de sınav kitapçıklarına ulaşılabilecektir. Herhangi bir mazeretinden dolayı sınava giremeyen öğrenciler, mazeretlerini okul müdürlüklerine belgelendirdikleri takdirde, 14-15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılacak mazeret sınavına alınacaktır. Okul müdürlükleri mazeret sınavına girecek öğrencilerin bilgilerini sınavdan sonra beş takvim günü içerisinde e-Okul sistemine işleyecektir. Sınava giren bütün öğrencilerimize başarılar diler, velilerimize, emeği geçen yönetici ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” ifadesi kullanıldı.  
TEOG NEDİR?
Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı(TEOG), 8.sınıf öğrencileri için yapılmakta olan sınavın kısa adıdır. Öğrenciler TEOG'da, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden sınava tabi tutulmaktadır.
TEOG sınavları Fen ve Teknoloji, Matematik, Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi olmak üzere 6 dersten yapılıyor. İki yıldır TEOG sınavlarındaki soruları, değişik illerdeki devlet okullarında görevli öğretmenler hazırlıyor. Bu yılın sorularını 83 öğretmenler hazırladı.
EN ÇOK SORU NEREDEN GELECEK?
Bakın, bu soruya Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Bayram Çetin katıldığı bir televizyon programında "Bu sınavda ağırlıklı olarak ikinci dönem soruları olacak. Daha düşük oranda birinci dönem konularından da soru gelecek" ifadelerini kullandı.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.
E-Okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;
Başlangıç olarak, e-Okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.
Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.
Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.
Veliler bu şekilde e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;
Devamsızlık durumu,
Sınav, proje ve davranış notları,
Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,
Gelişim raporları,
Karne notları.
E-Okul Nedir?
e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.
Bu projenin en önemli amacı olan okul öğrenci ve veliler arasında köprünün kurulması E Okul projesi ile gerçekleşmiştir. Projenin amacına hizmet ettiğini söylemek mümkün olacaktır. Öyle ki veliler tarafından alınan bildirimler sayesinde bu projenin çok yararlı olduğu ve okul konusundaki işlemler için büyük yararlar sağladığı belirtilmektedir.
E-Okul Yönetim girişi
E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.
e-Okul Android uygulamasını indirmek aşağıdaki linki kullanınız.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.vbsmobil&hl=tr
E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?
E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.
e-okul giriş
yapmak ve sınav sonuçlarına erişmek için haberimizden yararlanabilirsiniz. TEOG sonuçlarını eokul sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. Öğrencilerin sve velilerin sıklıkla kullandığı e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) girişi yapmak ve açıklanan sınav sonuçlarını görmek için aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Öğrencilerin heyecanla beklediği Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonuçları da burada olacak. İşte detaylar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...