Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2015 14:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

E Okul VBS giriş devamsızlık sorgula ve dönem sonu notları, E -Okul veli bilgilendirme sistemi

E okul VBS, e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 MEB Giriş, E-Okul, veli bilgilendirme, e okul veli, dönem notu, e okul, e okul giriş, karne notu, devamsızlık sorgulama, eokul sorgula, devamsızlık öğren,eokul, e okul karne notu sorgulama ekranı, Kane notu öğren, devamsızlık vetüm işlemleri de görebiliyorlar. Bu işlemler çok basit hale getirildi. Detayları haberimizde takip edebilirsiniz...

E Okul VBS giriş devamsızlık sorgula ve dönem sonu notları, E -Okul veli bilgilendirme sistemi
e okul,E Okul veli,bilgilendirme,eokul,e -okul sorgula,karne notu,sorgulama ekranı,e okul veli,e okul giriş,devamsızlık öğren,e -okul,dönem notu,e -okul devamsızlık sorgulama,e okul karne notu sorgulama,veliler,e okul VBS

E-Okul, veli bilgilendirme, e okul veli, dönem notu, e okul, e okul giriş, e okul karne notu, devamsızlık sorgulama, eokul sorgula, devamsızlık öğren,eokul, e okul karne notu sorgulama ekranı, Kane notu öğren, devamsızlık vetüm işlemleri de görebiliyorlar. TEOG, teog sınav sonuçları, kolayca öğrenebilirsiniz.Bu işlemler çok basit hale getirildi. Detayları haberimizde takip edebilirsiniz... 
Eğitim öğretim yılı içinde öğrencilerin, öğretmenlerin hatta ve hatta velilerin çok sık olarak kullanmakta oldukları önemli bir uygulama olan ve ilkokul, ortaokul, lise dönemlerinde ki öğrenciyi kapsayan okuldaki durumlarının not bilgilerin bulunduğu E-Okul sistemi iki bölümden oluşur. Bir bölümde veliler ve öğrenciler eğitim bilgilerinin takibini yapıyor bir diğer bölümde ise öğretmenler tarafından bu takibi yapılan eğitim verilerinin girişleri gerçekleştirilmektedir. Dijital internet sistemi üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi velilerin artık okula gitmek zorunda kalmadan da çocuklarının okul içinde ki durumlarına yönelik olarak ayrıntılı bilgiler alabilmesine imkân tanımıştır. Bu konuda da e-okul sistemi en çok velilere yönelik bir sistem olduğu söylenebilir. Çünkü her birimiz yoğun iş temposunu ve ev temposunu beraber ilerletmekteyiz.

Bu arada daha yetişmemiz gereken pek çok eylem vardır. Ancak unutmamalıyız ki anne baba olarak da çocuğumuzun sorumluluğunun bilincinde olmamız gerekir. Çocuğumuzun eğitim öğretim hayatı içindeki durumunu her ebeveyn gibi bizlerde merak ederiz. Bunu öğrenmek için okulda ders gördüğü öğretmenlerle zaman zaman görüşmelere gitmeliyiz. Velileri öğrencileri hakkında bilgi sahibi yapmak için okullarda kimi zaman toplantılar gerçekleştirilir. Bu toplantılar hafta içinde ve mesai saati içinde gerçekleştiği için bazı veliler toplantıya katılımda bulunamayabilirler. Özellikle de günümüzde çalışan anne baba sayısı oldukça fazladır. Öğrencisiyle ilgili olmak isterler ama ne zaman nasıl bu işlemi gerçekleştireceklerini bilemeyebilirler. İş hayatı çok yoğun olan ama çocuğuyla da ilgilenmek isteyen vatandaşlar için bu e-okul sistemi büyük önem taşır. Çünkü bu uygulama sayesinde çocuğunuzun okuldaki girmiş olduğu sınavlardan almış olduğu puanı, çocuğunuzun devamsızlık yaptığı gün sayısını ve bu günlerin hangi günler olduğunu büyük bir kolaylıkla öğrenebileceksiniz.

Kalitesi her gün daha da çok artan eğitim sistemi hem öğrencilere hem de öğretmenlere büyük fayda sağlamıştır. Öğrencilerin daha iyi bir ortamda eğitim almasını isteyen Milli Eğitim Bakanlığı bu kapsamda öğrencilere pek çok yenilik sunmuştur. Yalnızca öğrencilere değil aynı zamanda öğretmenlerde bu konuda sayısız yarar sağlamıştır. Gelişen ve hızla ilerleyen internet teknolojisi sayesinde hemen hemen her kurum internete destek vermiştir. Destek veren bu kurumların başında da Milli Eğitim Bakanlığı gelmektedir. İnternet teknolojisinin bizlere sunmuş olduğu kolaylıkla velisi bulunduğumuz öğrencimiz ile ilgili her türlü bilgiyi tek bir tuşla öğrenebileceğiz. Üstelik bu işlemi yapmak için sadece internete erişim sağlamak oldukça kolaydır. Akıllı telefonlarınıza bile bu e-okul uygulamasını yükleyerek her defasında giriş yapmadan öğrenmek istediğiniz bilgileri çok kısa bir zamanda öğrenebileceksiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile birlikte veliler, çocuklarının okuldaki en güncel durumu hakkında ayrıntılı bilgiler alabilmek için okula gitmek zorunda kalmıyor. Özellikle de modern iş yaşantısı içerisinde çocuklarının okul durumu takibini yapmakta hayli zorlanan veliler açısından Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu dijital hizmeti oldukça önemi bir avantaj sağlıyor. Dijital platform üzerinde e-okul.meb.gov.tr adresinden erişim sağlanabilen E-Okul sistemi web sayfasında hem E-Okul veli bilgilendirme sistemi hem de yönetim bilgi sistemi giriş bölümleri aynı sayfa içerisinde ayrı ayrı olarak yer alıyor. Bu kapsamda veliler, internete bağlantı kurabildikleri her yerden E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemleri için sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girerek, herhangi bir ekstra şifre gerekmeden gerçekleştirebiliyor. Böylece bu sisteme erişiminizi yapmış olacaksınız. Çok kısa bir zaman dilimi içinde çocuğunuzun eğitim öğretim hayatındaki bilgilerine ulaşabileceksiniz.
E Okul VBS giriş devamsızlık sorgula ve dönem sonu notları, E -Okul veli bilgilendirme sistemi

 

E-OKUL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, E-OKUL SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır.

e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.

Türkiye’de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

E OKUL NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Üstteki resime ya da linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi “Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı” girdikten sonra “Tamam” deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir. Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek “Tamam” deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız. Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak “doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb.” tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış.

Eğitim alanında kullanıma sunulmuş olan e okul sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların sonuçlarının değerlendirilmesi mümkündür. 

Eski dönemlerde mevcut olmayan bu yenilik sayesinde öğrenci ve veliler daha gelişmiş bir altyapıya sahip olan e okul üzerinden herhangi bir sorun yaşamadan kolayca bilgi alabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sonuçları, sınavların sonuçları açıklandıktan sonra e okul üzerinden de öğrenilebilir durumdadır. Sağlanan bu yenilik ile birlikte her sınav için ayrı bir sorgulama sayfası aramaya gerek kalmadan sadece e okul girişi ile birlikte tüm sınav notlarına ulaşmak mümkündür. Bu açıdan sizler de bundan sonraki dönem içerisinde öğrencilerin girdiği Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında alınan sonuçlar için online okul sistemini kullanabilirsiniz. 
 
Okul portalı sadece MEB sınav sonuçlarının öğrenebileceği bir portal değil öğrencilerin eğitim hayatındaki tüm detayları aktarmayı başaran özel bir sistemdir. Bu açıdan e okul işlemleri oldukça gelişmiştir. Öğrencilerin gördüğü tüm derslerdeki başarı durumunu detaylı olarak inceleyebileceğiniz sistem üzerinden aynı zamanda öğrencilerin devamsızlık durumunu da görebilmeniz mümkündür. Tüm bu hizmetlere erişim sağlanması ise sadece giriş ile mümkün olmaktadır. Bu açıdan e okul resmi internet sayfasına giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında bulunan öğrenci girişi bölümünün kullanılması yeterli olacak ve öğrenci ile ilgili tüm detaylar giriş sonrasında ekranda yer alacaktır. 
 
Online olarak yapılacak olan işlemler sayesinde gerçekleştirilebilecek işlemler; devamsızlık sorgulama, not sorgulama, öğrenci davranış notu sorgulama gibi işlemlerdir. 

E okul üzerinden öğrencinin önceki dönemlerine ait notları da kayıt olarak tutulduğu için sadece mevcut eğitim dönemi için değil önceki dönem içinde sistem üzerinden bilgi sağlanması mümkündür. Üstelik okul portalı için geliştirilen bir yenilik cep telefonları üzerinden e okula giriş yapılabilmesidir. Bu açıdan akıllı cihazlar kullanılarak uygulamalar sayesinde eğitim portalına erişim sağlanması, kolayca internet üzerinden belirtilen bilgilerin öğrenilmesi mümkündür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...