Tgrt Haber
08 Şubat 2016 09:06 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E Okul veli bilgilendirme sistemi MEB, VBS, e okul giriş

E okul, giriş işlemi artık bütün öğrenciler tarafından kullanılıyor. E Okul veli, öğrenci girişi bu yüzden sıklıkla aranıyor. E okul, e okul giriş, e okul vbs, eokul mobil, bunun gibi bir çok soruyu sorabilir ve öğrenebilirsiniz. E okul veli, bilgilendirme sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrenci hakkında merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sisteme nasıl giriş yapılacağını haberimizin detayında rahatlıkla öğrenebilirsiniz...

E Okul veli bilgilendirme sistemi MEB, VBS, e okul giriş
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul vbs,e okul öğrenci,e okul mobil,e okul veli bilgilendirme,devamsızlık sorgulama,e-okul online,MEB,eğitim,eokul giriş,e okul öğrenci girişi

E okul, giriş işlemi artık bütün öğrenciler tarafından kullanılıyor. E okul veli, öğrenci, girişi bu yüzden sıklıkla aranıyor. E okul, e okul giriş, e okul vbs, e okul mobil, bunun gibi bir çok soruyu öğrenebilirsiniz. E Okul veli, bilgilendirme sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrenci hakkında merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. E okul, e okul giriş, e okul vbs, eokul mobil, bunun gibi bir çok soruya ulaşabilirsiniz. E Okul veli, bilgilendirme sistemi üzerinden velisi olduğunuz öğrenci hakkında merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sisteme nasıl giriş yapacağını haberimizin detayında rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

OKULLAR 08 ŞUBAT PAZARTESİ BAŞLIYOR
Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Geçtiğimiz günlerde okulların yarıyıl tatiline girmesi ile başlayan süreç devam ediyor. Okullar ne zaman açılacak? İlköğretim, ortaöğretim ve lise öğrencileri sömestr tatilinin keyfini çıkarıyorlar. Okullar ne zaman açılacak geri sayım başladı. 15 tatilin yarısına gelindiği bugünlerde öğrenciler Okulların açılma tarihini merak ediyorlar. 2. Dönem ne zaman başlayacak ve sona erecek? MEB 2016 eğitim takvimine göre bu yıl sömestr tatili 5 Şubat 2016 Cuma günü sona erecek. Bu tarihin hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

YARIN OKUL VAR MI? 08 ŞUBAT 2016 KAR TATİLİ OLAN İLLER İÇİN TIKLAYIN

okullar ne zaman açılacak

OKULLARIN AÇILMASINA AZ BİR SÜRE KALDI

Öğrencilerin ve velilerinin sabırsızlıkla bekledikleri 15 tatilin bitmesine 2 gün kaldı. Yarıyıl tatili uzadımı? 05 Şubat cuma günü bitecek olan yarıyıl tatili 5 şubat'ın hafta sonuna denk gelmesi üzerine 8 şubat pazartesi günü açılacak olması nedeniyle öğrenciler hafta sonuda dahil olmak üzere 4 gün daha tatil yapacaklar.

SÖMESTR TATİLİNİN SONUNA GELİNİYOR

MEB 2015-2016 eğitim yılına ait çalışma takvimine ilişkin hazırlanan genelgeyi illere gönderdi. Buna göre;

Birinci kanaat dönemi, 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek.

Yarıyıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016'da yapılacak.

2. DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYIYOR

2016 yılı yarıyıl tatilin bitmesine az bir süre kaldı. Tatilin keyfini dinlerek çıkaran öğreciler zorlu geçecek 2. eğitim dönemine hazırlanıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının sınav takvimine göre bu yıl 2. dönem 8 Şubat 2016 tarihinde başlaycak ve 10 Haziran tarihinde sona erecek.

2016 OKULLARIN AÇILIŞ TARİHİ

2016-2017 eğitim ve öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak. (28 Eylül olarak değişti)

2015 – 2016 eğitim öğretim yılı dersler ne zaman başlıyor?

Okul öncesi; ilkokul, ortaokulların ders başı tarihi 7 – 11 Eylül 2015olarak açıklandı. Bu tarihler ilkokul ve ortaokulların 1.sınıf öğrencileri için geçerlidir. 

Üst sınıflar için okul başlangıç tarihi 14 Eylül Pazartesi olarak belirlendi. Yarı yıl tatili ise 25 Ocak 2016 günü başlayacak ve 5 Şubat tarihine kadar sürecek. 

Okulların ikinci dönemi ve yılsonu tarihi ise 10 Haziran 2016 Cuma günü olarak açıklandı.

MEB'DEN 17 MİLYON ÖĞRENCİYE ÖDEV MÜJDESİ!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere ödev müjdesi geldi. MEB'in yarıyıl tatili için uyguladığı ödev yasağı eğitim-öğretim döneminde de devam edecek. Bu yıldan itibaren öğrencilere artık daha az ev ödevi verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl başlattığı ödevsiz yarıyıl tatili uygulamasını eğitim-öğretim döneminde de devam ettirecek. Öğrencilerin daha fazla sosyalleşmesi için ev ödevi yükü hafifletilecek. İkinci dönemde başlatılması planlanan uygulama ile tüm okullar öğrencilere fazla ödev verilmemesi konusunda uyarılacak. MEB, daha az ev ödeviyle öğrencilerin sanata ve spora, daha çok kitap okumaya teşvik edilmesini amaçlıyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yarıyıl tatilinde öğrencilere ev ödevi verilmemesi konusunda da okullara kesin talimat vermişti. 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NDAN ÖDEV YASAĞINA SUÇ ÜSTÜ!

Çalışma arkadaşlarıyla birlikte akşam yemeği için Ankara’da bir restorana giden Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, restoranın girişinde çocuklar için ayrılmış oyun odasında atlıkarınca üzerindeki öğrencilerle sohbet etmek istedi. Çocukların yanına giden Avcı, öğrencilerin ellerindeki kitap, defter ve kalemlerin oyun odasında ne işe yaradığını merak edince, gerçek ortaya çıktı. Tatilde ev ödevini yasaklayan genelgeye rağmen bazı özel okullarda okuyan çocukların atlıkarınca üzerinde bile ödev yapmaları Bakanlığı yeniden harekete geçirdi. Telefonla hem ilgili özel okulun yetkilisini, hem de Ankara İl Millî Eğitim Müdürü’nü arayan Bakan Avcı, konunun araştırılması ve gereken işlemin yapılmasını istedi.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi adından da belli olduğu gibi velilerin, çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak güncel ve ayrıntılı bilgileri sadece internete bağlanarak öğrenebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle modern yüzyılda velilerin, okula gitmek ve çocuklarının durumlarına ilişkin olarak her öğretmeninden ayrı ayrı bilgi alması her zaman mümkün olmayabiliyor. Bu tip durumlarda öğrencilerin okul yaşamlarında yalnız bırakılması yerine internette yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi aracılığı ile çocukların okuldaki en güncel durumu takip edilebiliyor.

Tüm Türkiye’deki ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarını kapsayan ve bu eğitim kurumlarında okuyan her bir öğrencinin özel eğitim dosyasının bulunduğu merkezi sanal bir eğitim projesi olan E-Okul sisteminde yer alan eğitim verileri ise öğretmenler tarafından düzenli olarak giriliyor. Her eğitim yılı içerisinde öğretmenler gün sonunda öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını ve diğer eğitim bilgilerini E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden giriyor. Böylelikle veliler, internette bulunan veli bilgilendirme sistemi üzerinden her zaman çocuklarının en güncel okul durumunu inceleyebilme ve takip edebilme imkanına sahip olabiliyor. E-Okul sistemi üzerinde öğrencilerin okul numarası gibi genel okul bilgileri, fotoğrafı ve diğer resmi dokümanları yer alıyor. Okul idarecileri her eğitim yılında öğrencilerin dosya giriş ve düzenlemelerini, fotoğraf giriş ve güncellemelerini, haftalık ders programlarını, derslerine giren öğretmenlerini, devamsızlık bilgilerini ve okul etkinlik bilgilerini E-Okul yönetim bilgi sistemi üzerinden gerçekleştiriyor. Öğretmenler ise yönetim bilgi sistemi üzerinde genel olarak öğrencilerin sınav tarihleri, not bilgileri, karne bilgileri, sınav sonuçları, sözlü notları ve başarı belgeleri gibi bilgilerin girişlerini yapıyor.

Veliler internete bağlanabildiği her yerden erişim sağlayabildiği Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi ve başarı belgesi bilgisi gibi güncel eğitim durumunu gösteren bilgileri görebiliyor. Ayrıca veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde çocuklarının aldığı dersleri, derslerine giren öğretmenlerini, haftalık ders programlarını, etkinliklerini ve şube ortalamalarını görebiliyor. E-Okul sistemi üzerinde yer alan şube ortalaması sayfası Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bakım çalışmasıyla birlikte yenilenen ara yüz ile birlikte geldi. Veliler, şube ortalaması sayesinde çocuğunun okuduğu şubenin genel not ve başarı ortalamasına göre kendi çocuğunun durumunu grafik halinde görebiliyor. Böylelikle çocuklarının okuldaki durumuna ilişkin olarak genel bir değerlendirme de gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Veliler, E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş işlemlerini ise Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr adresinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Bu giriş işlemleri esnasında veliler sadece çocuklarının T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini kullanıyor. Öğretmenler ise E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemlerini bakanlığın kendisine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgilerini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Veliler, 2015-2016 eğitim yılı içerisinde sınav dönemlerinde ve karne dönemlerinde daha yoğun olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan bu E-Okul sistemini yoğun şekilde kullanıyor.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

E-Okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak, e-Okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,
Sınav, proje ve davranış notları,
Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,
Gelişim raporları,
Karne notları.

E-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

Bu projenin en önemli amacı olan okul öğrenci ve veliler arasında köprünün kurulması E Okul projesi ile gerçekleşmiştir. Projenin amacına hizmet ettiğini söylemek mümkün olacaktır. Öyle ki veliler tarafından alınan bildirimler sayesinde bu projenin çok yararlı olduğu ve okul konusundaki işlemler için büyük yararlar sağladığı belirtilmektedir.

E-Okul Yönetim girişi

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.

e-Okul Android uygulamasını indirmek aşağıdaki linki kullanınız.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.vbsmobil&hl=tr

ÖDEV YASAĞINI DELEN OKULLAR HAKKINDA İNCELEME

Millî Eğitim Bakanlığı’nca, tatilde ödevi yasaklayan genelgeye rağmen, bu yasağı delen okulların Türkiye genelinde tespit edilip gerekli işlemin yapılması için çalışma başlatıldı. Ankara Millî Eğitim Müdürlüğü de ödev yasağını delen okullar hakkında inceleme başlattı.
 

 

E Okul veli bilgilendirme sistemi MEB, VBS, e okul giriş

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...