Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Nisan 2015 15:50 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi e-Okul not sorgulama

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi e-Okul not sorgulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz. E Okul veli ve e okul öğrenci giriş işlemlerini detaylarını ayrıca haberimizde bulabilirsiniz.

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi  e-Okul not sorgulama
e okul,e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi,e-Okul not sorgulama,öğrenci,vbs,öğrenci not sorgulama,e okul sorgulama,öğretmen,okul,MEB,e okul sistemi

 e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi  e-Okul not sorgulama işlemlerini kolayca yapabilirsiniz E Okul veli ve e okul öğrenci giriş işlemlerini detaylarını ve  e okul ile ilgili hizmetleri haberimizde bulabilirsiniz.Hem öğrenci velilerinin hem de öğretmen ve okul idarecilerinin işlerini kolaylaştıran bir sistem olan e-okul uygulaması, hem hızlı hem de pratik hizmet sunarak, artık çok yaygın şekilde kullanılır hale gelmiştir. Çok da eski bir geçmişi olmayan e-okul uygulaması, özellikle notlarını velilerinden saklayan öğrencilerin, okul içi durumlarını direkt olarak ailelerine iletmiş olduğu için, veliler için çok daha kullanışlı bir sistem olmuştur. Bazı özellikle yoğun iş hayatında çalışan velilerin öğrencilerini sürekli olarak okula giderek, öğretmen öğretmen gezerek kontrol etmeleri zor olabilir.e-okul uygulaması işte tam da bu noktada, ailelerin yardımına yetişmektedir. Tabi e-okul uygulamasını kullanabilmeniz için, öncelikle bir internet ağına ihtiyacınız vardır. Wi-fi ağının hemen her yerde bulunduğu günümüzde, internete ulaşmak da eskisine nazaran daha imkanlı hale gelmiştir.

e-okul sistemi kendi içinde iki farklı platforma ayrılmıştır. Bu durumda e-okul sistemi; e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi şeklinde iki ayrı gruba ayrılmıştır.

e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi aşağıda anlatıldığı şekilde hizmet sunmaktadır ve kullanım şekilleri de yine aşağıda anlatıldığı şekli ile açıklanmıştır.

e-okul veli bilgilendirme sistemi

e-okul veli bilgilendirme sistemi; sadece öğrencilerin velileri tarafından kullanılacak şekilde düzenlenen bir e-okul hizmetidir. Velilerin öğrencileri hakkında, internet üzerinden bilgi edinmelerine olanak sağlayan bir hizmet olan e-okul veli bilgilendirme sistemi, velilerin okula kadar gitmeden de öğrencileri hakkında hızlı bir şekilde bilgi almasını sağlamaktadır. e-okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanarak, öğrencileriniz hakkında bilgi alabilmeniz için, öncelikle e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

e-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr  adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada;  ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Bu bölümlere istenilen bilgilerinizi yazınız.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

e-okul yönetim bilgi sistemi

e-okul yönetim bilgi sistemi; sadece öğretmen ve idareciler tarafından kullanılacak şekilde düzenlenen bir e-okul hizmetidir. Öğretmen ve idareciler, öğrencileri ile ilgili ya da okul ile ilgili bir takım işlemleri, e-okul yönetim bilgi sistemi üzerinden, e-okul uygulaması sistemine aktarmış olurlar. Öğretmenler, derslerine girmiş oldukları öğrencilerinin sınav notlarını, yine bu e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile sisteme aktarırlar. Bu sayede öğretmenler yapmış oldukları sınav sonuçlarını e-okul sistemine aktardıklarında, notların son durumu olan ortalama not bilgilerini de hesaplama yapmaktan kurtulmuş olurlar. Çünkü, e-okul yönetim bilgi sistemi, girmiş olduğunuz notları kendi otomatik olarak hesaplamakta hatta yuvarlanması gereken sayıları da kendisi yuvarlayıp tamamlamaktadır.e-okul yönetim bilgi sistemi, bu özelliği ile ekstra olarak avantajlı bir uygulamadır.

e-okul yönetim bilgi sistemine, öğretmen ve idareciler şu şekilde giriş yapabilirler;

Öncelikle,‘e-okul.meb.gov.tr’ adresine giriş yapınız.

Daha sonra, burada açılan bu yeni sayfada yer alan ve;

‘Resimdeki Rakamlar’,

‘Kullanıcı Adı’ve

‘Şifre’şeklinde hazırlanmış olan bölümleri göreceksiniz.

Son olarak da, bu hazırlanmış bölümleri, istenilen bilgi doğrultusunda doldurunuz.

Öğretmen ve idareciler bu şekilde e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ve okul ilgili şu işlemleri yapabilirler;

Öğrencilerinin notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini sisteme aktarırlar.

Öğrencinin kayıt işlemlerinin bilgisi, dosya bilgileri,

Öğrencilerin güncel fotoğraflarının sisteme düzenli olarak yüklenmesi,

Öğrencilerin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgisinin takibi de, yine e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile yapılabilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...