Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Mart 2017 09:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı | E-okul giriş ve VBS devamsızlık sorgulama

E-Okul veli bilgilendirme Sistemi üstünden devamsızlıklarınızı sorgulayabilir ve dersle ilgili tüm not bilgilerinizi de öğrenebileceksiniz. Öğrencileri kontrol altında tutmak isteyen veliler zaman zaman e-Okul üzerinden devamsızlıkları veya derslerini kontrol edebilirler. İşte e-Okul giriş ekranı.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı | E-okul giriş ve VBS devamsızlık sorgulama
e okul,e okul giriş,devamsızlık,veli girişi,

E Okul Sitemi ile sınav sonuçlarını ve notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler bu başlık altında bulunan linke tıklayarak VGS Giriş Sistemine Ulaşabilirler. E-Okul VBS giriş ekranı üzerinden devamsızlık sorgulanabilir ve okulla ilgili tüm bilgiler öğrenilebilir. Zaman zaman yoğun günlerini yaşayan e-Okul, bugünler de pek yoğun değil. Yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından şimdiden kontrolü elinde tutmak isteyen veliler, çocuklarının devamsızlıklarını kontrol etmek amacıyla e-Okul sistemini kontrol edebilirler. Sizler de e-Okul'a giriş yapmak ve devamsızlıklarınızı sorgulamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Ders programları, sınav sonuçları, sözlü notları veya devamsızlık bilgileri sistem üzerindeki yerini aldı. Sıcak havaların da gelmesiyle birlikte okullarda devamsızlıklar artmaya başladı. Veliler ise uygulama üzerinden rahatlıkla son durumu öğrenebiliyorlar. İşte devamsızlık sorgulama ve yazılı sonuçlarını öğrenme…

Sisteme giriş için tıklayınız

e-Okul VBS üzerinde iki türlü hizmet bilgisi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Yönetim Bilgi Sistemi olurken diğeri ise Veli Bilgilendirme Sistemi.

Öğretmenler kendilerine ayrılan Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilerin tüm bilgilerini sisteme girebiliyor ve velilere bilgileri sunuyorlar.

Veliler ise kendilerine ayrılan kısımdan öğrencinin T.C. kimlik numarasını, öğrencinin okul numarasını ve güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabiliyorlar.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra öğrenciye ait tüm bilgiler sıralanmaktadır. Bunlardan bazıları;

Devamsızlık durumu

- Sınav sonuçları

- Şube başarı ortalaması

- Karne notları

- Sınav tarihleri

- Aldığı belgeler

- Yıl sonu notları

- Haftalık ders programı

- Sınıf bilgileri

- Nakil durumu

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranı | E-okul giriş ve VBS devamsızlık sorgulamaVeli Bilgileri altında bulunan alanlar;
Veli Uyruğu: Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.

Veli Kimlik No: Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.
Baba Bilgileri altında bulunan alanlar;

Baba Uyruğu: Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.

Baba Kimlik No: Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;

Anne Uyruğu: Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.
Anne Kimlik No: Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.

Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;

Sınıfı/Şubesi: Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.
Yabancı Dil: Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.
Okul Numarası: Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...