Tgrt Haber
20 Şubat 2017 10:35 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş | E-Okul VBS DEVAMSIZLIK SORGULAMA!

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Üstünden devamsızlıklarınızı sorgulayabilir ve dersle ilgili tüm not bilgilerinizi de öğrenebileceksiniz. Öğrencileri kontrol altında tutmak isteyen veliler zaman zaman e-Okul üzerinden devamsızlıkları veya derslerini kontrol edebilirler. İşte e-Okul giriş ekranı.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş | E-Okul VBS DEVAMSIZLIK SORGULAMA!
e okul,veli bilgilendirme sistemi, e okul giriş,meb,

e-Okul Sitemi ile Sınav Sonuçlarını ve Notlarını öğrenmek isteyen öğrenciler bu başlık altında bulunan linke tıklayarak VGS giriş sistemine ulaşabilirler. e-Okul VBS giriş ekranı üzerinden devamsızlık sorgulanabilir ve okulla ilgili tüm bilgiler öğrenilebilir. Zaman zaman yoğun günlerini yaşayan e-Okul, bugünler de pek yoğun değil. Yarıyıl tatilinin bitmesinin ardından şimdiden kontrolü elinde tutmak isteyen veliler, çocuklarının devamsızlıklarını kontrol etmek amacıyla e-Okul sistemini kontrol edebilirler. Sizler de e-Okul'a giriş yapmak ve devamsızlıklarınızı sorgulamak istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

e-Okul giriş ve devamsızlık sorgulama

e-Okul VBS üzerinde iki türlü hizmet bilgisi bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi Yönetim Bilgi Sistemi olurken diğeri ise Veli Bilgilendirme Sistemi.

Öğretmenler kendilerine ayrılan Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilerin tüm bilgilerini sisteme girebiliyor ve velilere bilgileri sunuyorlar.

Veliler ise kendilerine ayrılan kısımdan öğrencinin T.C. kimlik numarasını, öğrencinin okul numarasını ve güvenlik kodunu girerek sisteme giriş yapabiliyorlar.

Sisteme giriş yapıldıktan sonra öğrenciye ait tüm bilgiler sıralanmaktadır. Bunlardan bazıları;

Devamsızlık durumu

- Sınav sonuçları

- Şube başarı ortalaması

- Karne notları

- Sınav tarihleri

- Aldığı belgeler

- Yıl sonu notları

- Haftalık ders programı

- Sınıf bilgileri

- Nakil durumu

E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş | E-Okul VBS DEVAMSIZLIK SORGULAMA!
Öğrenci yada Veli e-Okul'un sağladığı bilgilere nasıl ulaşır?

1- Numaralı bölgeye Güvenlik Kodunu yazın.

2- Numaralı bölgeye öğrencinin TC. Kimlik numarasını giriniz.

3- Numaralı bölgeye de öğrencinin Okul Numarası'nı girerek öğrencinin tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz.

KARNE NOTU NASIL HESAPLANIR?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85'ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...