Tgrt Haber
16 Aralık 2017 03:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ve devamsızlık sorgulama | e-okul VBS

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilerin devamsızlık ve not bilgisini online öğrenmesinin en kolay yolu. Okullarda yapılan yazılı sonuçları e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden görülebiliyor. Aynı zaman Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden devamsızlık bilgisi sorgulaması yapmanız da mümkün. Peki e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne nasıl giriş yapılır? Sizin için derledik...

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş ve devamsızlık sorgulama | e-okul VBS
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi,e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sorgulama,vbs devamsızlık,devamsızlık sorgulama,e okul

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yazılı ve sözlü sonuçlarınızı sorgulayabilirsiniz. İşlenen derslerin ardından okullarda artık yazılılar devam ediyor. Öğretmenler yönetim sistemi üzerinden sonuçları sisteme girerken veliler ve öğrenciler de sonuçları e-Okul VBS üzerinden rahatlıkla öğrenebiliyorlar.

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde öğrenciler kayıt olduğu günden mezuniyetine kadar eğitim hayatı ile ilgili tüm bilgilere bu adrestem ulaşım sağlıyor. Sınav sonuçları, sözlü notları, haftalık ders programı, karne notları bunlardan sadece bazıları. E Okul öğrenci giriş sistemi ekranına ulaşabilmek için izleyeceğiniz adımlar ise çok kolay. İlk yapmanız gereken e-okul.meb.gov.tr adresini ziyaret etmek. E Okul için diğer izleyeceğiniz adımlar ise aşağıda yer alıyor.

E OKUL ÖĞRENCİ GİRİŞ NASIL YAPILIR?
E-Okul veli bilgilendirme sistemi ne giriş yapabilmek için internet sayfasından E-Okul sitesine giriş yapılır. Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir. Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.

Öğrenci TC Kimlik No: İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır TC Kimlik Numarası bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır.

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır.Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmaktadır.Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmesi gerekir

 

E-okul Veli Bilgilendirme Sistemine giriş tamamlandıktan sonra öğrencinin sınav ve proje bilgilerine “Sınav Tarihleri ” butonunu tıklayarak erişilebiliyor.

E-OKUL'DAN HANGİ İŞLEMLER YAPILABİLİR?
E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL UYGULAMASI NE ZAMAN KURULDU?
E-Okul projesi pilot olarak seçilen 5 büyük ilde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir’de “E-Kayıt” başarıyla sonuçlandı. 277 bin 591 öğrenci evine en yakın okula yerleştirildi. E-Kayıt projesi, “E-Okul” için tasarlanan sistemin pilot çalışma zeminini oluşturdu. Yazılım ve donanım ihtiyaçları çalışma sonucuna göre revize edilerek “E-Okul” sistemi 2007-2008 öğretim yılı başından itibaren tüm ilköğretim okullarında aynı anda uygulamaya başlandı.

Ocak 2007’de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen E-Okul projesi günümüzde öğrenci velileri tarafından çok sık kullanılmaktadır. Veliler bu sistemle birlikte okul yönetimi ve öğretmenler tarafından yapılan bireysel ve toplu duyurulara ulaşarak, sistem üzerinden öğrencinin okuldaki yaşantısı hakkında bilgi sahibi olabilmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...