Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 May 2016 10:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı Mı, 14 Mayıs Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları

14 Mayıs Ehliye sınavına giren sürücü adayları merakla sonuçları bekliyorlar. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, 14 Mayıs Ehliyet sonuçları, Ehliyet sonuçları, Ehliyet soru ve cevapları, Ehliyet belgeleri, Ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylar burada.

Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı Mı, 14 Mayıs Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları
ehliyet,ehliyet sınav sonuçları, ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, ehliyet sınav sonuçları ne zaman, ehliyet sınav sonuçları öğren, ehliyet sınav, ehliyet sonuçları öğren, ehliyet soru ve cevapları, ehliyet belgeleri,

14 Mayıs Ehliye sınavına giren sürücü adayları merakla sonuçları bekliyorlar. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, 14 Mayıs Ehliyet sonuçları, Ehliyet sonuçları, Ehliyet soru ve cevapları, Ehliyet belgeleri, Ehliyet sınavı ile ilgili tüm detaylar burada. 14 Mayıs günü yapılan ehliyet sınav sonuçlarının açıklanmasına artık sayılı günler kaldı. MEB'ten yapılan son dakika açıklamasında sınav sonuçlarının bu hafta içi açıklanacağı belirtildi. Ehliyet sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecektir. Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.

Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır. Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.

Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

Ehliyet Sınav Sonuçları Açıklandı Mı, 14 Mayıs Ehliyet Sınav Soru ve Cevapları

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.

e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Her ihtimale karşı en yakın bir Trafik Şube Müdürlüğü'nden bilgi almanız tavsiye edilir.

Ehliyet Sınavının Geçersiz Sayıldığı Durumlar

a. Başvuru şartlarını taşımadığı halde adayın sınava girmesi

b. Fotoğraflı cevap kâğıdı ve soru kitapçığının dönüş sınav güvenlik torbasından çıkmaması, zarar görmüş ya da eksik çıkması

c. Cevap kâğıdı ve sınav giriş belgesindeki fotoğrafların uyuşmaması (emniyet görevlilerine haber verilecek)

d. Herhangi bir adaydan ya da dokümandan adayın kopya çektiği salon görevlilerince tespit edilmesi

e. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi

f. Başka adayın sınav evrakının kullanılması

g. Adayın yerine başkasının sınava girmesi (emniyet görevlilerine haber verilecek)

h. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz vb. iletişim araçları ve defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında adayın yanında bulundurması

i. Sınav güvenlik kutuları dışında posta ya da farklı bir yolla sınav evrakı gönderilmesi

j. Fotoğraflı cevap kâğıdının değerlendirmesi yapılırken sistemin kopya analizi sonucunda ikili/toplu kopya tespit etmesi

k. Sınav dokümanına zarar verilmesi (soru kitapçığını, cevap kâğıdını yırtmak, teslim etmemek ve benzeri)

l. Sistemden hatalı fotoğraf yüklenmesi (sistem / nüfus cüzdanına uygun olmayan)

m. Fotoğraflı sınav giriş belgesinin salon görevlilerine teslim edilmemesi
durumunda Merkezi Sistem Sınav Yönergesinde belirtilen sınav kuralları yukarıda sayılan nedenlerden dolayı ihlâl edildiği için salon görevlilerinin ve Bakanlık temsilcilerinin tuttuğu tutanaklar da dikkate alınarak adayın sınavı/testi geçersiz sayılacaktır

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...