Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2016 10:50 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

Ehliyet sınavı sonuçları, ne zaman açıklanacak? / 2016 Ehliyet sınav soruları ve sonuçları ne zaman, sorgulama

Ehliyet sınavı sonuçları, ne zaman açıklanacak? 2016 Ehliyet sınav sonuçları, soruları ne zaman açıklanıyor, MEB sorgulama ekranı. 8 Ekim’de yaparken sınava giren adaylar ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladı. Beklenen müjdeli haber geldi. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlardan sonra direksiyon sınavına girecek adaylar nelere dikkat etmesi gerekiyor?

Ehliyet sınavı sonuçları, ne zaman açıklanacak? / 2016 Ehliyet sınav soruları ve sonuçları ne zaman, sorgulama
ehliyet sınav sonuçları, ehliyet sınavı, ehliyet sınav sonuçları ne zaman, sınav sonuçları, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, mtsas, ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor, ehliyet sonuçları, 8 ekim ehliyet sınavı soruları,ehliyet,

Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 Ehliyet sınav sonuçları, soruları ne zaman açıklanıyor, MEB sorgulama ekranı. 8 Ekim’de yaparken sınava giren adaylar ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sınav takvimine bakıldığında sınav sonuçları ne zaman açıklanır? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2016’nın son Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavını (MTSAS) 8 Ekim’de yaparken sınava giren adaylar ehliyet sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunu sormaya başladı. Merakla beklenen haber geldi, Ehliyet sınav sonuçları açılkandı. Sonuçlardan sonra direksiyon sınavına girecek adaylar nelere dikkat etmesi gerekiyor? Bütün ayrıntılar burada... 

EHLİYET SINAV SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAVI ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı 8 Ekim 2016 tarihinde ehliyet sınavını yaptıktan sonra sınava giren ehliyet sınav sonuçlarının açıklandığını açıkladı. Adayın ehliyet alabilmesi için “Trafik, motor, ilkyardım, trafik adabı, göstergeler ve direksiyon” konularını öğrenmesi ve o konulardan geçmesi gerekiyor. Toplam 50 soru sorulmaktadır. İlkyardım 12, Trafik ve Çevre: 23, Araç Tekniği: 9, Trafik Adabı: 6. Sınav toplam 60 dakikadır. ÖSYM sistemi Motorlu taşıtlar sınavında geçerli değildir, yanlış yapılan sorular doğru yapılan soruları götürmez. Sınavı geçmek için 50 sorudan en az 35 tanesi doğru olması gerekir. Her soru 2 ile çarpılır. 35*2=70 puan. Sınavı geçecek olan adaylar “direksiyon sınavı”na girmektedir.

Sonuçlar ne zaman açıklanır?

Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarını, sınavdan iki hafta sonra açıklamaktadır. 8 Ekim 2016 tarihinde olan sınav 21-22-23-24 Ekim tarihlerinde açıklayabilir. 22-23 Ekim hafta sonu olduğu için sınav sonuçları 21 Ekim veya 24 Ekim 2016 tarihinde açıklanma durumu vardır

Direksiyon sınavında yapılması gerekenler nelerdir?

Direksiyon sınav ücreti ödendikten sonra, ehliyet kursundaki hocalar adaylara direksiyon dersi vermektedir. Sınavda yapılması gerekenler neler olması gerekir:

- Heyecan olmamalı

- Direksiyon hocasının sınav öncesi yapılması gerekenleri (koltuk ayarlama, ayna ayarlama, emniyet kemerini bağlama, motoru çalıştırmadan önce vitesi boşa alma, vs..) harfiyen yapılması gerekir.

- Adaya soru sorulmadığı müddetçe konuşmaması, gözünü yoldan ayırmaması gerekir

- Şerit değiştirme olduğunda, hangi şeride geçilecek ise o tarafa sinyal verilmeli ve yan aynadan bakarak yavaşça şerit değiştirmeli (Notu verecek olanların en hassas olduğu konu)

Direksiyon sınavına giren adayın arabada kalma süresi 35 dakika ise, o aday sınavı geçmiş demektir.

HLİYET SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR

Adayların konulara göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, sınavda verilen yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan üzerinden hesaplama yapılır. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır. Merkezi sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.

Binlerce sürücü adayı yarın (08 Ekim) itibariyle ehliyet sınavına girecek. Bizde sizler için hazırladığımız bu haberde tüm zamanların çıkmış ehliyet sınavı soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. 08 Ekim ehliyet sınavı için çıkmış sorulara çalışmak için aşağıda bulunan bağlantıya tıklamanız yeterli. İşte ehliyet sınavı çıkmış soru ve cevaplar...

EHLİYET SINAVI BAŞARI PUANI KAÇ?

Adayların konulara göre sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, sınavda verilen yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Doğru cevap sayıları üzerinden her bir ders için 100 puandan üzerinden hesaplama yapılır. Her ders için 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılır.

Ehliyet Sınavı süresi toplam kaç saattir?

Haziran döneminden sonra kurslara kayıt yaptıran kursiyerler için 50 dakikadır. Sınav 11.00 de başlar. 11'i 1 dk. geçe kursiyer sınava alınmaz.

Sınavda başarısız olduğumda kaç defa sınava girme hakkım var?

Aday, en fazla 4 (dört) yazılı, 4 (dört) uygulama sınavına girme hakkına sahiptir. Sınav döneminde sınava girmeyen adayın 1(bir) hakkı kullanılmış sayılır. Adayın sınav gününde sınava giremeyeceğini gösterir yatakta tedavi gerektiren doktor raporu varsa 4 (dört) yazılı (test) ve 4 (dört) uygulama sınav hakkı bittikten sonra girmediği sınav için 1 (bir) hak daha kullanabilir. Sınav hakkı biten adayın dosyası iptal edildiği için MTSK müdürlüğüne yeni kayıt yaptırması gerekmektedir.

EHLİYET SINAVI HAKKINDA MERAK EDİLENLER

Ehliyet sınavında hangi alanlardan kaç soru soruluyor?
Ehliyet sınavında 50 sorudan;
12 tanesi ilkyardım,
23 tanesi trafik,
9 Tanesi motor,
6 Tanesi trafik adabı sorularından oluşmaktadır.
Ehliyet sınavında 3 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?
Hayır. Ehliyet sınavında yanlış cevapladığınız sorular net sayınızı etkilememektedir.
Ehliyet sınavını geçebilmek için kaç puan almalıyım?
Ehliyet sınavını başarıyla geçebilmeniz için her testten en az 70 puan almalısınız.
Ehliyet direksiyon sınavına kaç kez girme hakkı var?
Ehliyet sınavı direksiyon bölümüne her bir sürücü adayının 4 kez girme hakkı bulunmaktadır.
Ehliyet sınavı yılda kaç kez yapılır?
2013 yılında yılda 7 kez yapılan motorlu taşıt sürücü adayları sınavı 2014 yılında arttırılarak yılda 9`a çıkarılmıştır.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur.
Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.
Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir.
Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.
Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.
Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.
Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.
Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...