Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2015 15:39 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Elektrik direklerini yola devirip, barikatlara patlayıcı yerleştirdiler

Hakkari-Çukurca karayolunu trafiğe kapatan PKK üyeleri, mutfak tüplerine yerleştirdikleri patlayıcıları yola döşediler.

Elektrik direklerini yola devirip, barikatlara patlayıcı yerleştirdiler
Çukurca, hakkari, pkk

Dün öğle saatlerinde bir grup PKK üyesi, Hakkari-Çukurca karayolunun 40. kilometresinde bulunan Şine Köprüsü’nde yüksek gelirim direklerini yola devirerek trafiğe kapatmıştı. Karayoluna toprak da dolduran PKK üyeleri, üzerine ise içerisine patlayıcı yerleştirdikleri 4 adet mutfak tüpünü koyarak patlamaya hazır hale getirdiler. 
Hakkari ve Çukurca istikametinde gelen araçları durduran PKK üyeleri, burada kimlik kontrolü yaparak bir süre yolcularla görüştüler. Çukurca istikametinde gelen İl Özel İdaresi ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait iki aracı ateşe veren PKK üyeleri, personeli ise serbest bıraktılar. 30’a yakın aracın anahtarını alan PKK üyeleri, daha sonra buradan ayrıldılar. 
Hakkari-Çukurca karayolunda bulunan Şine Köprüsü yakınlarında yaşananlar kameralar tarafından görüntülendi. Yüksek gerilim direklerinin devrildiği, yola dökülen toprak hafriyatın üzerinde tuzaklanmış tüpler dikkatlerden kaçmadı. Şine Köprüsü’ne kadar gelen yolcular burada yaya olarak karşı tarafa geçerek başka araçlarla yollarına devam ettiler. 
Eşyalarını sırtlarına alarak yolun karşı tarafına geçen vatandaşlar, kameralara konuşmaktan çekinerek, çözüm sürecinin devam etmesini istediklerini belirttiler. 
Hakkari’den 7 kilometre mesafede bulunan Depin Polis Kontrol Noktası’nda ise Çukurca istikametine güvenlik gerekçesi ile araçların çıkışlarına izin verilmedi. Karayolunda çalışma yapılacağını ifade eden yetkililer, yapılan çalışmaların ardından yolu ulaşıma açacaklarını belirttiler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...