Tgrt Haber
20 May 2015 17:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Emeklilik hesaplama Ne zaman emekli olurum SGK emeklilik sorgulama

Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması ile SGK Bağkur prim borcu sorgulama, gün sayısı ve emeklilik yaşı hesaplama, sigorta sorgulama işlemleri nasıl yapılır? Ayrıntılar haberimizde.

Emeklilik hesaplama Ne zaman emekli olurum SGK emeklilik sorgulama
emeklilik, emekli olma, sgk emeklilik, hesaplama,

 SGK hizmetlerinin internete taşınmasıyla vatandaşın işi çok kolaylaştı. Sigorta mükellefleri artık tüm işlemlerini teknolojiyi kullanarak hallediyor. Dijital teknoloji ile ne zaman emekli olurum sorusuna yanıt almak çok kolaylaştı. SGK Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması ile emeklilik yaşı hesaplamak çok hızlı ve çok kolay. İnternet teknolojsinden yararlanarak günden güne gelişen ve hizmetini geliştiren e-devlet kapısı, SGK prim borcu sorgulama, sgk borç sorgulama, bağkur prim borcu sorgulama, emeklilik yaşı hesaplama gibi pek çok hizmeti sunuyor. Özellikle uzun yıllardır çalışan ve emekliliğine az kalmış olan çalışanlar Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına sık sık başvuruyor. Ne Zaman Emekli Olurum sorusu, özellikle iş yaşamını ve kariyeri planlarken çok büyük önem taşıyor. Çalışanlar, sigortalarının ne kadar düzenli ve ne kadar süreyle yatırıldığını sık sık kontrol ederek emekli olacakları günü bilmeyi istiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu SGK sigorta mükelleflerinin bu ihtiyacını dijital olarak internet ortamında karşılıyor. Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını pek çok çalışan sürekli kullanıyor. Sigortalı çalışmanın en temel hakkı olan emeklilik hakkı elbette ki her çalışan için çok önemli. SGK'nın Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması işte çalışanların bu ihtiyacını karşılıyor. Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması ile sigorta mükellefleri en güncel sigorta bilgilerini, SSK ve Bağkur emeklilik şartlarına göre emekli olmaları için kalan gün sayısı, prim miktarı ve yaş haddi bilgilerine hızla ulaşabiliyorlar. Siz de hemen aşağıdaki linkten ne zaman emekli olurum uygulamasına giderek emeklilik yaşınızı hesaplatın!

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM
 
E-devlet kapısı üzerinden güncel sigorta bilgilerinizi öğrenmek için ilk olarak e-devlet şifresi ile giriş, mobil imzaile giriş, elektronik imza ile giiş ya da TC kimlik kartı ile giriş seçeneklerinden biriyle siteme giriş yapmanız gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sigora mükelleflerinin e-hizmetler kategorisi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması 4A hizmet bilgisi ekranından güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayabilirler. SGK'nın Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanırken cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanmı sorunları olup olmadığı bilgilerini doğru şekilde girmelisiniz. Sonraki aşamada ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigortamükelleflerinin ssk prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik ve sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı, 3600 günün dolduğu tarih bilgilerini eksiksiz ve doğru olarak girmesi gerekmekte. SSK emeklilik şartları kadın ve erkek için farklıdır. Bu yüzden ne zaman emekli olurum sorusunun yanıtı da değişecektir. Kadınların emekli olacakları yaş ve prim ödeme gün sayıları ile tamamlamaları gereken sigortalılık süresi, erkeklerin emekli olacakları yaş ve prim ödeme gün sayıları ile tamamlamaları gereken sigortalılık süresinden farklıdır. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanırken bunu atlamayın.
 
Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını kullanabilmek için SGK'nın internet sitesindeki ilgili sayfaya gitmek ve belli vatandaşlık ve sigorta bilgilerini girmek gerekiyor. İsabetli bir sorgulama için kullaıcıların güncel sigorta bilgilerini girmeleri gerekmesinden ötürü, internet üzerinde yer alan bir başka SGK uygulaması olan E-SMG uygulaması, güncel sigorta bilgilerini öğrenebilmek için tercih edilebilir. Ancak E-SGM şu anda aktif olmadığından vatandaşların e-devlet kapısını kullanaran güncel sigorta bilgilerine ulaşmaları gerekiyor. Böylece SGK'nın Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasını sorunsuz kullanabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...