Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2016 11:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Erdoğan'dan ABD'ye çağrı! 'İptal et'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin FETÖ elebaşının iadesi konusundaki tutumuna tepki gösterdi.

Erdoğan'dan ABD'ye çağrı! 'İptal et'
erdoğan, abd,

Erdoğan, “Bir teröristi istiyorum ama siz hala direniyorsunuz. Teröristin ne mahkemesi olacak ki? Bunun green kartı varmış. Vatandaşlıktan insanları çıkarmak bu kadar kolay da green kartı iptal etmek zor mu?” dedi

BM Genel Kurulu toplantıları için bulunduğu New York'ta, Türken Vakfı tarafından düzenlenen üçüncü gala yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Dünyayı, insanlığı aldatmaya gerek yok. Siyaseti de yapıyorsak dürüst yapacağız, omurgalı yapacağız. Bize yakışan bu. Türkiye'nin uluslararası alanda yaşadığı sıkıntılardan birisi de bu duruşu. Hatta bazı dostlar bile gıyabımızda sırtımızı döndüğümüz zaman bunları konuşuyorlar; 'Ya Cumhurbaşkanı iyi güzel de işte o da çok dik gidiyor, çok sert gidiyor.' Hayır ya ben doğruyu söylüyorum.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

“Bizim 'şehitler tepesi' boş kalmadıkça FETÖ'nün terör örgütü, bilmem nesi bu ülkede herhangi bir şey yapamayacak. Bunun bedelini ödeyecekler. Öyle veya böyle ödeyecekler. 241 şehidimiz var. Bunun bedelini ödeteceğiz. Ben inanıyorum ki şu anda Türk yargısı bunun hesabını soracak ve adımlar gerek emniyetle bunun için atılıyor. Tezgah çok farklı bir tezgah ve bu tezgahın içinde neler yok ki.

BU İŞ NASIL TERSİNE DÖNÜŞTÜ

G20 Zirvesi'nde tüm devlet başkanları 'Nasıl bu iş tersine dönüştü?' diye sordu. Millet olmak kolay değil. Bu millet bir kabile devletinin kurucusu değil, gerçek manada bir devletin kurucusu olan millet. Darbe girişiminin talimatını veren terör örgütünün elebaşı hala ABD'de yaşıyor. Bu terör örgütüyle bağlantılı dernek ve kuruluşlar ABD çapında faaliyet gösteriyor.

HER ÜLKE İÇİN TEHDİT

Bunlarla beraber ne yazık ki beslemeler var. Onlarla da attıkları adımlar var ve ABD bütçesinden aldıkları kaynakları dolaylı yollardan Amerikan siyasetine aktaran bu örgüt böylece kendine kulvar açmaya çalışıyor. Bu çarpık düzenin nasıl işlediğinin Amerikan makamlarının da dikkatinden kaçmadığına eminiz. FETÖ denilen bu örgüt yalnızca ülkemiz için değil, faaliyet gösterdiği her ülkenin güvenlik ve istikrarına tehdit oluşturuyor.

MÜTTEFİKLİĞİN GEREĞİ

Terör örgütü elebaşının ülkemize iadesini, yaptıklarının hesabını adalet önünde vermesi için ABD makamlarından talep ettik. Son olarak darbe teşebbüsüyle ilgili geçici tutuklama talebi de ABD'ye iletildi. Bu konudaki işlemlerin en hızlı şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Türkiye için açık bir ulusal güvenlik tehdidi olan bu kişi ve örgüte karşı ABD'nin bazı adımlar atması stratejik müttefikliğin de gereği.

"YEŞİL KARTI İPTAL ETMEK ZOR MU?"

Ben senden terörist istiyorum. Milli Güvenlik Kurulumuzun stratejik belgesine (Kırmızı Kitap) kaydolmuş bir teröristi istiyorum. Ama siz hala direniyorsunuz. Neymiş? Mahkeme. Ne mahkemesi ya? Teröristin ne mahkemesi olacak ki? Bunun green kartı (yeşil kartı) varmış. Vatandaşlıktan insanları çıkarmak bu kadar kolay da green kartı iptal etmek zor mu? Şimdi green kart iptal edilemiyor mu, böyle bir şey yok mu? Kusura bakmayın siz de devlet yönetiyorsunuz, biz de devlet yönetiyoruz. Sizden FETÖ grubunun ülkemiz karşıtı çabalarına engel olmanızı bekliyoruz ve sizin dik durması lazım.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...