Tgrt Haber
01 Nisan 2015 09:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

Erdoğan, 'Üzerinde önemle durulacak ibretlik bir olay'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz'ın şehit olduğu terör saldırısına ilişkin, 'Üzerinde çok çok önemle durulacak ibretlik bir olaydır' dedi.

Erdoğan, 'Üzerinde önemle durulacak ibretlik bir olay'
cumhurbaşkanı erdoğan,savcı,açıklama,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Romanya'nın başkenti Bükreş'te havalimanından konaklayacağı otele gelişinde, basın mensuplarına açıklamada bulundu. 

Çağlayan Adliyesi'nde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın rehin alınması ve operasyona ilişkin soru üzerine Erdoğan, "Avukat cübbesiyle içeri girmek suretiyle Selim Kiraz Savcımızın odasına girilip önce kendisi rehin alındı. Bu arada İstanbul Valiliğimiz, Emniyet sürekli irtibat halinde kendileriyle bazı görüşmeler yapılıp, 'Bu ilişkilerle netice alır mıyız' düşüncesiyle bazı adımlar atıldı. Az öncesine kadar bu süreç devam etti. Sonra içeriden bu silah sesleri duyulunca bunun üzerine güvenlik teşkilatımız odaya giriyorlar" bilgisini verdi. 

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un kendisine üç değil iki terörist olduğu bilgisini verdiğini aktaran Erdoğan, "İki teröristi öldürüyorlar. Savcımız üç tane başından, iki tane de vücudunun değişik yerlerinden maalesef kurşun alıyor" dedi.

"Her yönüyle ele almak suretiyle..."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü de dile getirerek şunları belirtti: "Onlar da durum değerlendirmelerini yaptılar, yapıyorlar. Bakan arkadaşlarımız İstanbul'a geldi. Onlar da yerinde durum değerlendirmelerini yapıyorlar. Biz de döner dönmez yarın akşam aynı şekilde tekrar arkadaşlarımızla çok lokal, çok mevzi değil her yönüyle ele almak suretiyle bundan sonraki süreçte avukatların adalet saraylarına girmesinden tutunuz, diğer görevlilerin adalet saraylarına girişlerinden tutunuz, bunların ne gibi bir muameleye tabi tutulacak, bunların hepsinin değerlendirilmesini ele almak gerekiyor. Bu işin hafife alınır bir yanı yok. Bu, üzerinde çok çok önemli durulacak, ibretlik vaka, olaydır."
Operasyon nedeniyle emniyet teşkilatını kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Onlar da bir yerde, silah seslerinden sonra cansiparane o odaya girerek orada da gereğini yerine getirmiş oldular" değerlendirmesini yaptı.Erdoğan, Romanya'daki temaslarına ilişkin bir iptalin söz konusu olup olmadığı sorusuna, "Hayır, devam ediyoruz" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...