Tgrt Haber
28 Ağustos 2015 13:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Erzincan’da kadını öldüren teröristlerden biri öldürüldü

ERZİNCAN- Kemah karayolunda yol kesen ve durmayan bir otomobile ateş açarak 64 yaşındaki Makbule Vural’ı öldüren PKK’lı teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi.

Erzincan’da kadını öldüren teröristlerden biri öldürüldü
erzincan,

Saldırı dün saat 16.30’da Erzincan ile Kemah arasındaki karayolunda meydana geldi. Karayolunun Acemoğlu Boğazı kesiminde yolu kesen bir grup PKK’lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdi, TIR ile hafif ticari aracı ateşe verdi. Bu sırada Erzincan’dan- İliç İlçesi’ne otomobille giden, yanında 11 yaşındaki torunu G.İ., eşi F.V. ile yengesi Makbule Vural bulunan sürücü Ali Rıza Vural, teröristleri görünce durmadı. Teröristlerin açtığı ateş sonucu otomobilin arka koltuğunda oturan Makbule Vural hayatını kaybetti. Olay sonrası kapanan Erzincan- Kemah kara ve demiryolu bugün saaat 09.30’dan itibaren ulaşıma açıldı.
KESKİN NİŞANCI TÜFEĞİ, ROKETATAR ELE GEÇİRİLDİ
Valilikten yapılan açıklamaya göre kaçan teröristlere yönelik başlatılan operasyonda sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda 1 Dragunov keskin nişancı tüfeği, kullanıma hazır 3 mühimmatla birlikte 1 RPG-7 roketatar, 1 adet M-16 piyade tüfeği, giyim ve yaşam malzemesi ile 3 sırt çantası ele geçirildi. Sırt çantalarında ise örgütsel döküman, 2 adet uzaktan kumandalı patlayıcı madde düzeneği, 2 el telsizi, harita, bir miktar döviz ve Türk Lirası bulunduğu ortaya çıktı. Operasyonların sürdüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...