Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Eylül 2016 08:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin, hayatını kaybetti - Gürol Ergin kimdir?

Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin öldü mü, ne zaman öldü, Gürol Ergin kimdir? CHPden 22. ve 23. dönem Muğla milletvekili olan Gürol Ergin, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin, hayatını kaybetti - Gürol Ergin kimdir?
Eski Muğla Milletvekili, Gürol Ergin, CHP, Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin öldü mü, ne zaman öldü, Gürol Ergin kimdir, Gürol Ergin öldü mü, Gürol Ergin kimdir, Gürol Ergin ne zaman öldü,

Eski Muğla Milletvekili Gürol Ergin öldü mü, ne zaman öldü, Gürol Ergin kimdir? Cumhuriyet Halk Partisi'nden 22. ve 23. dönem Muğla milletvekili olan Prof. Dr. Gürol Ergin (72), geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Bir dönem TMMOB Ziraat Odası Başkanlığı görevini de yürüten Ergin için TBMM'de tören düzenlenecek. Ergin'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek. 

1 Haziran 1944'te Samsun'da doğdu. Babasının adı İsmail, annesinin adı Safiye'dir. Ziraat Yüksek Mühendisi ve Öğretim Üyesi; Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdi. Doktorasını aynı fakültede tamamladı. Atatürk ve Hacettepe Üniversitelerinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı. 1978'de Doçent, 1990'da Profesör oldu. Hacettepe Üniversitesi'nde; Senato Üyeliği, Mezuniyet Sonrası Eğitimi Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı ve Gıda Bilimleri ABD Başkanlığı ile Mühendislik Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Sanat Kurumu'nun 2. Başkanı ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası'nın Başkanı olarak hizmet verdi. 1996'da FAO "Gümüş Para", 2000'de Akdeniz Gazeteciler Derneği "Yılın Sivil Toplum Örgütü Yöneticisi", 2002'de ADD "Atatürkçülük", 2005'te Muğla Hamle Gazetesi "Yılın En İyi Milletvekili", 2006'da Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından "Yılın Milletvekili' ödüllerini aldı. 22. Dönem Muğla Milletvekili. Almanca bilen Ergin, evli ve 2 çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 Genel seçimlerinde CHP' den Muğla milletvekili seçilmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...