Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2015 10:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Eşlerinin gözü önünde şehit düştüler

Silvan'da 2 asker PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit oldu. Saldırı sırasında eşleri, şehit askerleri balkondan uğurluyordu.

Eşlerinin gözü önünde şehit düştüler
silvan, pkk saldırı, şehit askerler,

Diyarbakır’da Silvan İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli Astsubay Tolga Topçuoğlu (26) ile Uzman Çavuş Sinan Uçan (31), dün Sabah saat 07.30 sıralarında mesaiye gitmek için Bahçelievler Mahallesi’ndeki evlerinden sivil kıyafetle çıktı.
Site bahçesinde otomobile binmeye hazırlandıkları sırada kar maskeli, 2 PKK’lı terörist, askerlere otomatik silahlarla ateş açtı.
Habertürk'ün haberine göre Balkonda kendilerini yolcu eden ve saldırıya tanık olan şehit askerlerin eşleri, Sibel Uçan ve Aysun Topçuoğlu, hemen 112 Acil Servis’i arayıp ambulans çağırdı. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Silvan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 2 asker, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu.
KEŞİF YAPMIŞLAR
Kaçan PKK’lıları yakalamak için operasyon başlatılırken, teröristlerin şehitleri önceden takip ettikleri ve olay yerinde keşif yaptıkları belirlendi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İnsanlıktan nasibini almamış caniler tarafından adice, kalleşçe, alçakça gerçekleştirilen ve bizleri derin acıya boğan saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz” ifadesi kullanıldı. Şehit askerler, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Silvan’da 23 Eylül’de de aynı askeri birlikte görevli Uzman Çavuş Mehmet Ali Sarak, sivil kıyafetle evinden çıkarken PKK’lıların saldırısı sonucu şehit olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...