Tgrt Haber
26 Mart 2015 09:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Fransa‘daki uçak kazası için müthiş iddia! Pilot kapıyı tekmeliyormuş...

New York Times gazetesi, ses kayıtlarına göre kokpitten çıkan bir pilotun, daha sonra geri giremediğini ve çarpma anında kokpitte tek pilot olduğunu iddia etti.

Fransa‘daki uçak kazası için müthiş iddia! Pilot kapıyı tekmeliyormuş...
düşen uçak, uçak kazası, fransa, pilot

Gazete, askeri bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, kokpite geri girmek için kapıyı çalan pilotun içeriden yanıt alamadığını ve çarpmadan önce kapıyı kırma çabalarının da sonuçsuz kaldığını öne sürdü
New York Times gazetesi, Fransa'da düşen Germanwings  uçağının çarpma anı ve öncesine ilişkin önemli bir iddiayı gündeme taşıdı.
Gazetenin ismini açıklamadığı ancak soruşturmada görev aldığını  belirttiği bir askeri yetkili, üzerinde halen incelemenin sürdüğü kokpit ses  kaydının içeriğine ilişkin bilgi verdi.
Buna göre, ses kayıtlarında iki pilotun kalkış ve yükseliş esnasında  rutin konuşmaları duyurulurken, uçak yükselişini tamamladıktan sonra bir pilotun  kokpitten ayrıldığı ancak daha sonra kapıyı açıp tekrar içeri giremediği anlaşılıyor.
Gazeteye konuşan kaynak, "Dışarıda kalan kişi önce kapıya hafifçe  vuruyor ancak yanıt gelmiyor. Daha sonra kapıya daha sert şekilde vuruyor ancak  kokpitten hiç ses gelmiyor. Kayıtlarda, dışarıdaki kişinin kapıyı kırmaya  çalıştığını duyabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Pilotun dışarı niye çıktığının anlaşılamadığını anlatan yetkili,  "Kesin olan şu ki, çarpma sırasında kokpitteki pilot yalnız ve kapıyı açmıyor"  ifadesini kullandı.
Haberde, uçağın 38 bin fitten alçalmaya başlamasından itibaren  kokpitle kontrol kulesi arasında hiçbir diyaloğun geçmediği ve uçaktan acil durum  ya da yardım çağrısı yapılmadığı da kaydedildi.
Fransa Havacılık Kurumu'na bağlı Kazaları Soruşturma Bürosu Direktörü  Remy Jouty, Paris'te yaptığı basın toplantısında, ilk belirlemelere göre uçağın  düşüş nedeni hakkında bir saptama yapacak durumda olmadıklarını belirterek, "Şu  anda hiçbir hipotezi dışlama durumunda değiliz" demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...