Tgrt Haber
29 Ağustos 2016 23:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Galatasaray’ın transfer listesindeki Nigel de Jong kimdir

Galatasaray ön libero problemini çözebilmek için Hollandalı Nigel de Jong ile görüşmelere başladı. Özellikle Sneijder’in yakın arkadaşı olan Nigel de Jong’un Galatasaray’a gelmesi ile ilgili bir problem görünmüyor. Nigel de Jong kimdir?

Galatasaray’ın transfer listesindeki Nigel de Jong kimdir
jong, galatasaray,

Galatasaray, ön libero transferi için Diarra ile ilgili uzun süreli beklemeye geçince farklı isimlere yöneldi. Sarı-Kırmızılı ekip Tiote’nin sağlık sorunları ile ilgili yaşanan problem sonrası Hollandalı tecrübeli oyuncu Nigel de Jong’a gözleri çevirdi. Transferde de büyük gelişme kaydeden Galatasaray’ın yeni ön libero adayını teknik direktör Riekerink’in özellikle çok istediği ve Sneijder’in de yakın arkadaşı olması işleri kolaylaştırdı. Peki Galatasaray’ın büyük ölçüde anlaşma sağladığı Nigel de Jong kimdir?

Galatasaray, Nigel de Jong'la anlaştı!

Lassana Diarra'nın yarısı kadar maliyeti bulunan 31 yaşındaki futbolcu, Scout ekibi tarafından uzun süre analiz edildi. MLS'te en çok top çalan orta sahaların başında gelen De Jong'u, Ajax altyapısında beraber çalıştığı ve yıldız olmasını sağladığı Riekerink de çok istiyor. Aynı şekilde Nigel de Jong da, Riekerink'i çok sevdiğini ve onunla yeniden birlikte çalışmak istediğini Sarı-Kırmızılı yönetime iletti ve iki taraf arasında her konuda anlaşma sağlandı.

Diarra ve Tiote transferlerinin gerçekleşmemesi halinde De Jong İstanbul'a gelerek Galatasaray'la sözleşme imzalayacak. LA Galaxy'ye geçtiğimiz şubat ayında katılan Hollandalı orta saha 1 yıllık sözleşme yaptığı MLS ekibinden 500 bin Dolar kazanıyor. (Fanatik)

Galatasaray’ın ön libero adayı Nigel de Jong kimdir?

Surinam asıllı Hollandalı futbolcu Nigel de Jong, 1984 yılında Amsterdem'da doğdu. Dünya futbolunda önemli bir ekol olarak kabul edilen Ajax altyapısında futbola adım adan de Jong, 12 yıl boyunca Amsterdam ekibinin formasını giydi. 3 sezon sonra Almanya Bundesliga ekiplerinden Hamburg'a transfer olan başarılı orta saha, 2008 yılında 18 milyon euro bonservis ücretiyle Manchester City'e geçiş yaptı. Nigel de Jong'un Avrupa'daki son durağı ise 2012 yılında gittiği AC Milan oldu. Hollandalı burada geçirdiği 3 sezonun ardından bu yılın ocak ayında Amerikan MLS Ligi takımlarından Los Angeles Galaxy'nin yolunu tuttu.

31 yaşındaki futbolcu, LA Galaxy formasıyla 26 maçta toplamda 2 bin 203 dakika sahada kaldı. Tecrübeli isim bu sürede skora herhangi bir katkıda bulunmadı. 2004 yılından bu yana Hollanda milli takımının da formasını giyen Nigel de Jong, toplamda 81 maçta görev aldı ve bir de gol kaydetti. Yıldız futbolcu, defansif yapısının yanısıra, sert futboluyla öne çıkıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...