Tgrt Haber
21 Şubat 2017 16:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

Gevherhan Sultan kimdir? Gevherhan Sultan’ın hayatı ve ölümü

Gevherhan Sultan kimdir, Gevherhan Sultan’ın hayatı ve ölümünü sizler için derledik. Gevherhan Sultan ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde.

Gevherhan Sultan kimdir? Gevherhan Sultan’ın hayatı ve ölümü
gevherhan sultan, muhteşem yüzyıl kösem

Gevherhan Sultan kimdir merak ediliyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde oynayan Gevherhan Sultan’ın hayatı, ölümü, evlilikleri merak ediliyor. Sultan Murad'ın büyük ablasıdır. Kösem Sultan'ın çıkarlarına uygun olarak siyasi evlilikler yapmıştır. Sultan Murad'ın kocası Topal Paşa'yı öldürmesinin ardından padişah ile arasına soğukluk girer. Gevherhan, Kösem Sultan'ın sözünden sadece bir kez, aşk için çıkacaktır.

Gevherhan Sultan kimdir? Gevherhan Sultan’ın hayatı ve ölümü

GEVHERHAN SULTAN'IN EŞLERİ

Gevherhan Sultan diğer kızkardeşleri gibi ailesi tarafından evlendirildi, ablası Ayşe Sultan 1612'da 7 yaşında Nasuh Paşa evlendirilden sonra, aynı yılda Gevherhan Sultan henüz 4 yaşındayken ilk izdivacını kendisinden 48 yaş büyük Kaptan-ı Derya Öküz Kara Mehmed Paşa ile yapmıştır. Öküz Kara Mehmed Paşa 1620'de öldüğünde 13 yaşında olan Gevherhan Sultan ikinci izdivacını 1624'da Topal Recep Paşa ile yaptı. Evlilikleri 8 yıl sürdü. IV. Murad, Topal Recep Paşa'yı katlettirdiğinde bu evliliği de sona ermiş oldu. Recep Paşa'nın ölümden sonra Siyavuş Paşa'yla nikâh edildi fakat Siyavuş Paşa vefat etti ve Gevherhan Sultan bir daha evlenmedi.

GEVHERHAN SULTAN'IN ÇOCUKLARI

Gevherhan Sultun'ın Öküz Kara Mehmed Paşa'dan bir oğlu ve Topal Recep Paşa'dan bir kızı olmuştur.

Gevherhan Sultan kimdir? Gevherhan Sultan’ın hayatı ve ölümü

GEVHERHAN SULTAN NASIL ÖLDÜ?

Dul kaldıktan sonra Gevherhan Sultan ailesinin yanında kaldı. 2 erkek kardeşlerin ölümünü görmüş ve annesi Kösem Sultan'ın Turhan Hatice Sultan tarafından öldürülmesinin ardından 9 yıl yaşamıştır.  Gevher Sultan 1660 yılında yeğeni IV. Mehmed saltanatında henüz 52 yaşındayken vefat etti ve babası I. Ahmet'in türbesine defnedildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...