Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Aralık 2017 23:20 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

HGS bakiye sorgulama? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?

HGS, köprü ve otoyollardan sürücülerin daha hızlı geçiş yapabilmelerini sağlayan sistemdir. Otoyol ve köprülerden geçmek üzere HGS kartı edinen sürücülerin, bakiyelerini kontrol altında tutmaları ve bakiyenin yetersiz olduğu durumlarda geciktirmeden yükleme yapmaları gerekmektedir. Peki HGS bakiye ve ceza sorgulama nasıl yapılır? Haberimizde detayı mevcuttur.

HGS bakiye sorgulama? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?
hgs,,hgs ceza,,bakiye,,geçiş ihlali,,hgs nereden alınır,,hgs ceza sorgulama,,hgs bakiye durumu,

HGS sahibi milyonlarca otomobil sahibi gün içinde defalarca gişelerden geçmektedirler.Bakiye ve ceza sorgulama işlemleri online olarak kısa sürede yapılabilir. Sorgulama; E-Devlet sistemi, PTT şubeleri ve telefon aracılığı ile yapılabilir. Sürücüler, banka şubelerinden otomatik ödeme talimatı ile HGS bakiye yükleme işleminden kurtulabilirler.

HGS BAKİYE SORGULAMA

HGS BAKİYESİ NASIL SORGULANIR?

HGS bakiye sorgulama işlemi; e-Devlet, PTT, telefon ve bankalar ile yapılabilir. HGS kart sahipleri tarafından en çok tercih edilen sorgulama seçeneği, e-Devlet ile sorgulamadır. PTT ile HGS bakiye sorgulama; PTT resmi internet sitesinden yapılır. İnternet sitesine giriş yapıldıktan sonra, ‘’HGS bakiye sorgulama’’ bağlantısından, istenen bilgiler yazılarak sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.


Telefon ile HGS bakiye sorgulaması; 444 1 778 ya da 0580 460 60 60 numaralı telefonlardan yapılabilir. 
e-Devlet ile HGS bakiye sorgulama ise turkiye.gov.tr internet sitesinden uygulamaya girilerek yapılır. e-Devlet’e girildikten sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. PTT Genel Müdürlüğü menüsünden ‘’HGS Geçiş Sistemi Hesap Bilgileri’’ bağlantısı üzerinden sorgulama yapılabilir. HGS kartına bakiye yükleme, PTT şubelerinden ya da bankalar aracılığı ile yapılır.

HGS bakiye sorgulama? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?
HGS CEZA SORGULAMA NASIL YAPILIR?

HGS ceza sorgulama işlemi, PTT internet sitesinden ya da e-Devlet uygulamasından yapılabilir. PTT internet sitesinden sorgulama için, ptt.gov.tr internet sitesine girilir. Ana sayfada bulunan ‘’Geçiş İhlali Sorgula’’ bağlantısı kullanılarak HGS cezası sorgulanabilir.

e-Devlet ile HGS cezası sorgulama için, turkiye.gov.tr internet sitesinden giriş yapılır. e-Hizmetler bağlantısından PTT Genel Müdürlüğü menüsüne girilir. ‘’Hızlı Geçiş İhlalli Geçiş Bilgileri Sorgulama’’ bağlantısı ile HGS cezası öğrenilebilir.

HGS KARTI BAŞKA ARAÇLARDA KULLANILABİLİR Mİ?

HGS kartları plakaya tanımlıdır. Plakaya tanımlı olduğu için de ücretlendirmeler plaka üzerinden yapılır. Bu nedenle HGS kartları başka araçlarda kullanılamaz. Araç sahipleri, araçlarını satmaları halinde HGS kartlarını iptal ettirebilirler. İptal edilen kart içerisinde kalan bakiye de PTT şubelerinden yeni karta aktarılabilir.

HGS bakiye sorgulama? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?
HGS BAKİYE YÜKLEME NEREDEN YAPILIR?

HGS kartına bakiye yüklemesi yapmak isteyen araç sahipleri bu işlemi; PTT şubeleri ve  bankalar aracılığı ile gerçekleştirebilirler. 

HGS İLE İLGİLİ SORU VE SORUNLARDA NEREYE BAŞVURULMALIDIR?

HGS ile ilgili sorunlar için hgs@kgm.gov.tr e-mail adresine, 0 312 801 04 04-0 312 801 05 05-0 312 801 06 06 numaralı fakslara veya 0 850 460 60 60 Çağrı Merkezi numarasına başvurulması gerekmektedir. HGS ile ilgili ayrıntılı bilgiye ve HGS geçiş ihlal cezalarına,http://hgsmusteri.ptt.gov.tr adlı internet sayfasından ulaşılabilmektedir.

HGS bakiye sorgulama? HGS ceza sorgulama nasıl yapılır?
OGS-HGS'DEN KAÇAK GEÇİŞ YAPILMASI DURUMUNDA NE YAPILMALIDIR?

OGS sistemlerinden geçiş ihlali yapılması durumunda; geçiş ihlali yapılan plaka üzerine 15(on beş) gün içinde OGS veya HGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır. HGS gişelerinden geçiş ihlali yapılması durumunda ise; geçiş yapılan plaka üzerine 15 (on beş) gün içinde HGS veya OGS abonesi olunması veya mevcut OGS veya HGS hesaplarında geçiş için yeterli bakiyesi olması durumunda cezalı geçiş ücreti uygulanmamaktadır.

HGS ÜRÜNÜ ALMAK İÇİN İSTENEN EVRAKLAR NELERDİR?

Bireysel başvurularda kimlik, ruhsat veya ruhsat fotokosiyle PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapılabilir. Kurum üzerine alınacak ürün veya ürünler için Temsil Belgesi, araç ruhsatları veya ruhsat fotokopileri ile başvuru yapılabilir. Kiralık araçlar için yukardaki belgelere ek olarak sözleşmelerle birlikte PTT merkez ve işyerlerine başvuru yapabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ATİLA 6 Mayıs 2022 23:21

35GA3411 PLAKALI ARACIMIN BİR TÜRLÜ HGS BAKİYEMİ ÖĞRENEMEDİM.

Sonraki Haber Yükleniyor...