Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Temmuz 2015 14:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

İlginç senaryo! Koalisyon yüzde 99 tamam

Ankara'da olası AK Parti-MHP koalisyonu için ilginç iddialar ortaya atılıyor..

İlginç senaryo! Koalisyon yüzde 99 tamam
ekmeleddin ihsanoğlu devlet bahçeli, koalisyon,

Meclis Başkanlığı’nı MHP’nin stratejisi nedeniyle AK Parti’nin adayı İsmet Yılmaz’ın kazanması, partide “AK Parti ile bir koalisyon uzlaşmasına mı varıldı” sorusunun yükselmesine neden oldu.
HÜKÜMETE GİRMİYOR
MHP’nin Deniz Baykal’ı desteklemeyerek Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesine yol açması üzerine, Bahçeli’ye yakın bazı kaynaklar ‘yüzde 99’ oranında koalisyon uzlaşmasının sağlandığını belirtiyorlar.
MHP liderinin belirlediği üç kişi ile AK Parti yetkililerinin son birkaç haftadır temas halinde olduğu kulislerde konuşuluyor. Bu temaslar sonucunda da bu hafta içi görüşmelerin tamamlandığı iddia ediliyor.
Hatta uzlaşmada ilginç bir formülden de bahsediliyor. Bahçeli’nin İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ‘Başbakan Yardımcısı’ olarak görevlendireceği, kendisinin ise partinin başında çalışmalarına devam edeceği iddia ediliyor. Bakanlıkların dağılımında ise birkaç kurum dışında paylaşımların bile yapıldığı savunuluyor. Bu görüşe göre Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesinin ardından tüm partileri dolaşacağı ancak bu temasların formalite olacağı belirtiliyor. Kulislere göre Yılmaz’ın Meclis Başkanlığı da bu formül doğrultusunda değerlendiriliyor.
TABAN MHP TAVAN CHP
AK Parti, Meclis Başkanlığı seçiminde son anda başına konan ‘devlet kuşu’ sayesinde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ı seçtirmenin moraliyle koalisyon mesaisine hız verdi. Tek başına iktidar çoğunluğunu kaybettiği 7 Haziran seçimleri sonrasındaki en önemli psikolojik eşiğin bu şekilde aşılması AK Parti’de gözle görülür bir rahatlama oluşturdu. Bu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Blok kavramı çökmüştür” sözlerine de yansıyan iklim değişikliğine yol açtı. Bu iklim değişikliğinin, koalisyon pazarlıklarının yapılacağı görüşme masalarını da rahatlatacağı savunulan AK Parti kulislerinde, Davutoğlu’nun, muhalefet blokunun çökmesinin farklı koalisyon seçeneklerinin değerlendirilmesine imkân sağladığına ilişkin sözlerine de dikkat çekilerek, “Sürecin önündeki önemli bir psikolojik eşiğin aşılmasıyla artık herkes biraz daha rahatlamış bir şekilde masaya oturacaktır” değerlendirmeleri öne çıkmaya başladı. (Hürriyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...