Tgrt Haber
27 Nisan 2015 19:44 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

İlk kez görüntülendi, cezası var

Küre Dağları Milli Parkı'nda ilk kez su samuru görüntülendi.

İlk kez görüntülendi, cezası var
samur,

Korunan Alanlar Ağı Parkları (PAN Parks) sertifikasına sahip, Bartın ve Kastamonu sınırlarındaki Küre Dağları Milli Parkı'nda, 'Küre Dağları Milli Parkının Fauna Çeşitliliğinin Arşivlenmesi Projesi' yürütülüyor. Bu kapsamda önemli türlerin görüntülenmesine yönelik çalışmalar yapılıyor. Yapılan gözlemlerde varlığından haberdar olunan su samurunun görüntüsünü elde edebilmek için fotokapan kuruldu ve bölgede varlığı bilinen ancak bugüne kadar tespit edilemeyen su samuru, fotokapanla ilk kez görüntülendi.

 Görüntüleri elde edilen su samurunun dünyada neslinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. Koruma altındaki hayvanın avlanılması halinde 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile 3 bin 200 liralık para cezası veriliyor.

Su samuru nehir ve göl kıyılarında kazdığı çukurlarda yaşıyor. Suda ustalıkla yüzen, balık ve kurbağa avlayan su samuru, kuyruğuyla beraber 1,5 metre boy ve 15 kilogram ağırlıkta olanları bulunuyor. Çoğunlukla yalnız dolaşan su samurları, gece avlanıyor. Oynamayı ve suda sırtüstü yüzmeyi çok seven su samurları her yıl tek bir yavru yavruluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...