Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Temmuz 2015 17:18 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

İneklerinin ardından sahipleri de öldü

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde bir hafta önce hastalanan 4 ineğin aniden ölümünün ardından rahatsızlanan aynı aileden 3 kişi hayatını kaybetti.

İneklerinin ardından sahipleri de öldü
ART,bugün,Adana,Kozan,sağlık,Temmuz,Çukurova,Tufanbeyli,Çukurova Üniversitesi

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Çukurkışla Mahallesi, Kireç mevkisinde yaşayan Tahsin Özmen'in büyükbaş hayvanları rahatsızlanınca veteriner hekim getirdi. Tahsin Özmen veterinere yardım etmesi için de kardeşi Selahattin Özmen'i çağırdı. Selahattin Özmen (57), ineklere iğne yapan veteriner hekime yardım etti. Ancak 2 gün sonra 4 inek ART arda ölmeye başladı. İneklerin ölümünün ardından Tahsin ve Selahattin Özmen'in teyzeleri Zülfiye Özmen de aniden rahatsızlanarak hayatını kaybetti.
Bir gün sonra Selahattin Özmen'de, halsizlik, karın ağrısı, ishal şikayeti ortaya çıktı. Ertesi gün de eşi Mine Özmen (50) aynı şikayetle rahatsızlandı. Ancak rahatsızlıklarını önemsemeyen çift, durumları kötüye gidince Tufanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahaleleri yapılan Özmen çifti, Kozan Devlet Hastanesi'ne oradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi.
2 Temmuz Perşembe günü Balcalı Hastanesi'nde Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'ne yatırılarak tedavi altına alınan Mine Özmen ve kocası Selahattin Özmen bugün yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çiftin ölüm sebebinin belirlenmesi için incelemenin sürdüğü öğrenildi.
Selahattin Özmen'in eniştesi Mustafa Gürün, hayvanların rahatsızlanmasından sonra çağrılan veteriner hekime yardım ettiğini, ineklerin ölmesinden sonra Selahattin Özmen ile eşinin rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını anlattı. Bu arada, büyükbaş hayvanların ve 3 kişinin ölümleriyle ilgili sağlık Müdürlüğü ve Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin koordineli bir çalışma yaptığı, ölen hayvanlarda ismi açıklanmayan virüs tespit edildiği öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...