Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Ağustos 2015 09:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

İngiliz vatandaşı DHKP/C iddianamesinde

Okmeydanı'nda terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında İngiliz vatandaşı S.S.K'nin de bulunduğu 3'ü tutuklu 20 şüpheli hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan iddianame hazırlandı.

İngiliz vatandaşı DHKP/C iddianamesinde
ingiliz vatandaşı,dhkpc,

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Okmeydanı'nda 4 Nisan'ndaki operasyonda gözaltına alınan 3'ü tutuklu 20 şüpheli hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.
Hazırlanan 42 sayfalık iddianamede, terör örgütü DHKP/C'nin kuruluşu, amacı, stratejisi ve yapılanması ile bugüne kadar yaptığı kanlı eylemler anlatıldı. Ayrıca örgüt hakkında Yargıtay'ın kararlarına da yer verilen iddianamede, örgütün Türkiye yapılanmasının üçe ayrıldığı vurgulandı.

İddianamede, İstanbul yapılanmasının da kendi içerisinde beşe bölündüğü belirtilerek, terör örgütünün Beyoğlu ve Şişli’ye bağlı Mahmut Şevket Paşa ve Piyale Paşa mahallelerindeki kozmopolit gecekondu bölgelerinde faaliyetlerini yoğunlaştırdığı ifade edildi.

İdil Kültür Merkezi ve Grup Yorum

İddianamede, İdil Kültür Merkezi'nin DHKP/C adına faaliyet yürüttüğü belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"İdil Kültür Merkezi, Grup Yorum'u da arkasına alarak sanat maskesini kullanmaktadır. İstanbul'a Anadolu'dan okumaya gelen öğrenciler kültür etkinlikleri adı altında okuduğu üniversitedeki örgüt mensupları tarafından kandırılıp İdil Kültür Merkezi’ne getirilmektedir. Burada etki altına alınan öğrenciler, buradaki yatakhanelerde barındırılmaktadır. Aile ortamından uzaktaki gençler, insan psikolojisini iyi bilen ve konuşarak insanları etkilemeyi meslek haline getirmiş örgüt mensupları tarafından aşamalı olarak beyinleri yıkanıp ailelerinden uzaklaştırılarak terör örgütüne kazandırılmaktadır."

DHKP/C'nin etkili olduğu yerlerde, örgüt elemanlarının esnaftan zorla haraç topladığı ve yayın organı olan "Yürüyüş" dergisini de almak zorunda bıraktığı anlatılan iddianamede, gizli tanığın da ifadesi de yer aldı. 

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi ve Elif Sultan Kalsen’in emniyete yönelik saldırısının ardından DHKP/C’nin Okmeydanı bölgesinde silahlı ve molotofkokteylli eylem yapacağı yönünde istihbarat alındığı, ardından bölgeye operasyon yapıldığı aktarılan iddianamede, operasyonda İngiliz vatandaşı S.S.K'nin de aralarında bulunduğu şüphelilerin yakalandığı kaydedildi.

İddianamede ayrıca, arama yapılan adreslerde haberleşmek için telsiz ve sinyal kesici jammerların bulunduğu belirtildi.

İngiliz vatandaşı suçlamaları kabul etmedi

İddianamede, İngiliz vatandaşı S.S.K'nin DHKP/C’nin eylemlerine katıldığı belirtilerek, ifadesine de yer verildi.  

S.S.K'nin ifadesinde, "Şubat 2015 tarihinde İstanbul'a geldim. İstanbul’da kalma amacım nisan ayı içerisinde düzenlenecek Sosyal Haklar Sempozyumu'na katılmak. Daha önceleri birkaç kez gittiğim İdil Kültür Merkezi'ne gittim. Buraya gitme sebebim uyumaktı. Tam uyuduğum sırada dışarıdan sesler gelmeye başladı. Polisler beni gözaltına aldı. Polislere de herhangi bir direnç göstermedim" dediği kaydedildi.

Tüm şüpheliler hakkında "terör örgütüne üye olmak" ve "görevi yaptırmamak için direnme" suçundan ayrı ayrı 8,5 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen iddianame, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...