Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2015 09:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:43

IŞİD'den korkunç plan! 700 canlı bomba

Suriye ve Irak’ta peş peşe yenilgiler alan IŞİD, örgütün motivasyonunu ayakta tutabilmek için 700 canlı bombayı devreye sokuyor.

IŞİD'den korkunç plan! 700 canlı bomba
ışid, canlı bomba, saldırı,

Örgütün bu kapsamda 120 kişiyi uyuyan hücreler olarak bazı ülkelere gönderdiği öğrenildi. Irak'ın Kerkük ve Tikrit, Suriye'de Kobani, Haseke ve Halep'te ağır yenilgiye uğrayan terör örgütü IŞİD'in, motivasyonu yükseltmek için kanlı bir planı devreye sokacağı belirtildi.
Mayıs ayından bu yana Irak'ın Musul kenti merkezi koordinasyonlarına hız veren IŞİD'in örgüt içinde 700 canlı bomba belirlediği ve bunları ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Rusya ve Türkiye gib i ülkelere bir kısmını gönderdiği bir kısmını da göndermeye hazırlandığı bildirildi. Mayıs ve Haziran ayı içinde 120 intihar bombacısının uyuyan hücreler olarak önceden belirlenen bölgelere yollandığı, geriye kalanların da yıl sonuna kadar sevk edileceği belirtiliyor.
MİSİLLEME YAPMAK İÇİN
Bu kapsamda belirlenen hedef ülkelerde uyuyan hücreler olarak kalmayı hedefleyen IŞİD üyelerinin, terör örgütüne yönelik her operasyonun ardından harekete geçirileceği iddia ediliyor. Iraklı askeri kaynaklar, Musul merkezli sürdürülen koordinasyonun başında 3'ü Çeçen asıllı olmak üzere 9 kişinin yer aldığı ve canlı bomba ve uyuyan hücrelerle iletişim kanallarının bu merkez üzerinden sürdürüleceğini belirlediklerini ifade ediyorlar.
ÜÇ MERKEZDEN FİNANS AKTARIMI
Kaynaklar, militanların maddi ihtiyaçları için ise Bağdat, Amman ve Kuveyt üzerinden farklı döviz büroları aracılığı ile para transferlerinin gerçekleşebileceğini ancak bunun takibinin imkansız olduğuna vurgu yapıyor. Terör örgütünün, motivasyonu arttırmak ve kendisine yönelik operasyonları tehdit ve korku algısıyla geri püskürtmeyi amaçladığı düşünülüyor.
Bombacı kamerada
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi'nin bahçesinde gerçekleştirilen ve 32 kişinin yaşamını yitirmesi 104 kişinin yaralanmasına yol açan intihar bombacısının görüntülerine ulaşıldı. Ailesinden alınan örnekler sonucu intihar bombacısı olduğu tespit edilen Şeyh Abdurrahman Alagöz, polis kamerasının gördüğü kapının tam tersi istikametten Amara Kültür Merkezi'ne girdi. Orada bulunan özel bir işyerinin kamerasından bombacı tespit edildi. (Yenişafak)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...