Tgrt Haber
24 May 2016 15:16 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

İsmet Yılmaz kabinede mi, hangi bakanlığa getirildi - İsmet Yılmaz kimdir

Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz sürpriz bir göreve getirildi. İsmet Yılmaz'a hangi görev verildi, İsmet Yılmaz kabinede mi, İsmet Yılmaz hangi bakanlığa getirildi, İsmet Yılmaz kimdir, İsmet Yılmaz bakan mı sorularının cevabı haberimizde.

İsmet Yılmaz kabinede mi, hangi bakanlığa getirildi - İsmet Yılmaz kimdir
İsmet Yılmaz&tt2;a hangi görev verildi, İsmet Yılmaz kabinede mi, İsmet Yılmaz hangi bakanlığa getirildi, İsmet Yılmaz kimdir, İsmet Yılmaz bakan mı, ismet yılmaz bakan, milli eğitim bakanı kim, yeni milli eğitim bakanı,

Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz sürpriz bir göreve getirildi. İsmet Yılmaz'a hangi görev verildi, İsmet Yılmaz kabinede mi, İsmet Yılmaz hangi bakanlığa getirildi, İsmet Yılmaz kimdir, İsmet Yılmaz bakan mı sorularının cevabı haberimizde. AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni Bakanlar Kurulu listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sundu. Erdoğan kabineyi onayladı. Kabinenin onaylanmasının ardından bir önceki kabinede Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz yeni kabinde Milli Eğitim Bakanı olarak yerini aldı.

İSMET YILMAZ KİMDİR?

İsmet Yılmaz (10 Aralık 1961, Gürün), Türk siyasetçi ve hukukçu. 1 Temmuz 2015 - 17 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı görevinde bulundu. Bu görevinden önce Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulundu. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde yeniden Millî Savunma Bakanlığı görevine atandı.
 
Eğitimi ve kariyeri

10 Aralık 1961'de Turunç ve İbrahim çiftinin beş çocuğundan biri olarak Sivas'ın Gürün ilçesinde doğdu. Kardeşi Adnan Yılmaz da valilik yapmıştır. İlkokulu Gürün Cumhuriyet İlkokulunda ve ortaokulunu da Gürün Ortaokulunda tamamladı. Liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesinde okudu. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Yüksek Okulu 4 yıllık makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı.
 
20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...