Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2016 17:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

İşte KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu | KPSS sınavı ne zaman?

KPSS sınavıyla ilgili son dakika gelişmesi. ÖSYM, KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nu adaylarla resmi internet sitesinden paylaştı. Adaylar tercihler öncesinde KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nu inceleyebilecekler. Peki KPSS sınavı ne zaman? Ayrıntılar haberimizde...

İşte KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu | KPSS sınavı ne zaman?
kpss sağlık bakanlığı tercih kılavuzu, kpss tercih kılavuzu, KPSS sınavı, kpss sınavı ne zaman,

İşte KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu... KPSS sınavı ne zaman sorusunu merak eden binlerce kişinin merak ettiği haber geldi. KPSS Önlisans sonuçlarının açıklanmasının ardından merakla tercih dönemi bekleniyordu. ÖSYM, KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nu resmi internet sitesi üzerinden adaylarla paylaştı. Buna göre hangi bölüme ne kadar personel alımı yapılacağı belli oldu. Adaylar KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'ndan hangi bölümlere alım yapılacağını, ne kadar aday alınacağını, alınacak adaylar için aranan şartları ve diğer tüm detayları öğrenebilecekler. Tüm ayrıntıları buradan öğrenebilirsiniz. 

KPSS SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin 

sınav sonuçlarını açıklamasının ardından internet sitesinden adayların erişimine açıldı. Buna göre sınav sonuçlarına göre başvuru yapabilecek durumda olan adaylar KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'ndan faydalanarak tercih işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Henüz tercih işlemleri başlamasa da adaylar Aralık ayında yapılacak tercih dönemi gelene dek detaylı incelemeler yapabilecekler.

2016 KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nun açıklanması ile tercihler hakkında detaylar belli oldu. Buna göre 7-8 Temmuz 2012 ve 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde yapılan KPSS Lisans, Önlisans, Ortaöğretim sınavlarından birine giren adaylar bu tercih döneminde başvuru yapabilecekler. Tercih döneminde ortaöğretim mezunları (lise) KPSSP94, önlisans mezunları KPSSP93, lisans mezunları ise KPSSP3 puan türü üzerinden sözleşmeli personel kadroları için tercihte bulunabilecekler.

TERCİHLER ARALIK AYINDA

KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu yayınlandı ancak şimdilik tercihler yapılamayacak. Adaylar tercih işlemlerini 17-21 Aralık 2012 tarihleri arasında yapabilecekler. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden yapılacak tercih işlemleri öncesinde adayların KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nu incelemeleri tercihler sırasında büyük kolaylık sağlayacaktır. Tercih sürecinde adayların KPSS Sağlık Bakanlığı Tercih Kılavuzu'nda yer alan 'Aranan Nitelikler' koşullarına dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü adaylar koşullara uygun olmamaları durumunda başvuruları kabul edilmeyecek.

Tercih yapacak adayların en az 70 puana sahip olmaları gerekmektedir. Bu puandan aşağıda bir puana sahip olanlar başvuru yapamayacaklar, başvuruları geçersiz sayılacaktır. Önlisans mezunları Tablo 2A ve Tablo 2B'ye göre tercihlerini yapabilecekler. 2A tablosunda Kurum kodu, SB kodu, kurum adı, unvan, branş, il, teşkilat, sınıf ve  

aranan nitelikler bulunmaktadır. Başvuru yapacak olan aday “aranan niteliklere” çok dikkatli bakması gerekmektedir. 2A’daki aynı maddeler Tablo 2B içinde geçerlidir. Aranan nitelikler bu tabloda da geçmektedir.

YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler tabiki puana göre yapılacak ancak zaman zaman aynı puana sahip adaylar arasında seçim yapılması gerekebiliyor. Bu durumda önce mezuniyet tarihi eski olana, ardından yaşı büyük olana öncelik verilmektedir.

KPSS ÖNLİSANS TERCİH SONUÇLARI NEREDEN DUYURULACAK?

Tercih sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar KPSS Önlisans tercih sonuçlarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenebilecekler. Bunun dışında adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Yerleştirmenin ardından sonuçlar ÖSYM tarafından Sağlık Bakanlığı'na elektronik ortamda teslim edilecek. Sözleşmeli pozisyonlara yerleştirilenler, doğrudan yerleştirildikleri kuruma başvuracaklar ve atamaları için gereken evrakların hangileri olduğunu ve nereye teslim edeceklerini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü http://yonetim.sb.gov.tr, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu http://thsk.gov.tr ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu http://tkhk.gov.tr internet sitelerinden öğrenebilecekler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...