Tgrt Haber
21 Mart 2018 22:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Kandil gecesi mesajları | Regaib gecesine özel kandil duası | 22 MART 2018

Kandil gecesi mesajları | Regaib gecesine özel kandil duası | 22 MART 2018 Regaib Kandil'ine özel kandil mesajları ve Regaib gecesinin en efdal duası hangisidir? 22 Mart 2018 akşamı idrak edilecek ve müslümanlar için üç ayların başlangıcı itibariyle kutlanacak Regaib gece için Regaib kandili mesajlarını, Regaib gecesine özel kandil duasını haberimizden ulaşabiirsiniz...

Kandil gecesi mesajları | Regaib gecesine özel kandil duası | 22 MART 2018
regaib gecesi mesajları,,regaib kandili duası,,regaib kandili ne demektir,,regaib kandili ne zaman,,regaib gecesi sözleri,,regaib,,üç aylar,,22 mart 2018

Kandil gecesi mesajları | Regaib gecesine özel kandil duası | 22 MART 2018 Regaib Kandil'ine özel kandil mesajları ve Regaib gecesinin en efdal duası hangisidir? 22 Mart 2018 akşamı idrak edilecek ve müslümanlar için üç ayların başlangıcı itibariyle kutlanacak Regaib gece için Regaib kandili mesajlarını, Regaib gecesine özel kandil duasını haberimizden ulaşabiirsiniz...

2018 yılının ilk kandil gecesine yarın kavuşacağız. Her insanın hayat çizgisinde belirgin bir yol işareti vardır. Tıpkı trafikte ilerlyen bir aracın nereye gitmesi gerektiğini gösteren trafik levhaları gibi. İşte Regaib kandili de diğer kandil geceleri gibi biz insanoğluna tuttuğumuz bu hayat yolculuğunda bizleri uyaran, bizleri sevgilininin varlığına çağıran bir işarettir. Regaib, akraba ziyareti demektir, Regaib hiç tanımadığınız insanlar için dua demektir, Regaib sokak hayvanlarına merhamettir, Regaib düşmüşü kaldırmak, Regaib yolda kalmışa yol göstermek demektir. En kısa, en anlamlı, en tesirli Regaib gecesi mesajlarını haberimizde bulabilirsiniz...

KANDİL NE DEMEKTİR?

Zamanın her anı değerlidir ve boşa harcanan zamanın telafisi mümkün değildir. Bu nedenle insan ömrünün her anı çok değerlidir. Ancak bazı zamanlar vardır ki onların kıymeti diğer zamanlardan daha fazladır. Regaip gecesinin içinde bulunduğu Recep ayı da bunlardan biridir. Halk dilinde "üç aylar" olarak anılan rahmeti, bereketi ve mağfireti bol olan manevi bir mevsime girişimizin habercisidir. Milletimizin “kandil” olarak adlandırdığı bu geceler, gönül evlerimizi aydınlatan ışıklardır. Tarihimizde Osmanlı padişahı II.Selim döneminde (1566-1574) camiler aydınlatılıp minarelerde kandiller yakılarak kutlandığı için bu gecelere kandil geceleri denilmiştir.

REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN?

2018 yılının Regaib Kandili 22 Mart 2018 Perşembeyi Cuma'ya bağlayan gece kutlanacaktır.

 

REGAİB GECESİ MESAJLARI | REGAİB KANDİLİ MESAJLARI

Regaib Kandili'ne özel kısa, anlamlı ve Regaib'e özel kandil mesajlarını sevdiklerinize gönderebileceğiniz mesaj ve duaları haberimizde bulabilirsiniz...

regaib kandili mesajları

Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Regaip kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. (Amin) Selam ve dua ile hayırlı kandiller.

regaib ne demek

Regaip kandili mesajları Regaip istemek demek, bizde hayırlar isteriz ya Rab, biz de bağışlanmak dileriz ya Rab, bizleri de affeyle bizlere de hayırlar vesileyle. Regaip Kandiliniz mübarek olsun.

regaib gecesi duası

Regaip kandili mesajları Gecenin güzel yüzü yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler başucunda olsun, güneş öyle bir gecede doğsun ki Duaların kabul, kandilin mübarek olsun.

regaib kandili duası

Regaip kandili mesajları Allah'ım! Bu gece bizi sevmeyi bilenlerden, Şükredenlerden, senin rızan için çalışan ve azmedenlerden eyle! Amin!

regaib mesajları,

Regaip kandili mesajları Her tomurcuk yeni bir gülün, her gül yeni bir baharın, her kandil yeni rahmetlerin habercisidir. Rahmet ve mağfiret dolu kandil geçirmeniz dileğiyle hayırlı kandiller.

regiab kandili duası

Regaip kandili mesajları Fani Dünyanın padişahı değilim. Gönül hırkalarını yamar giyerim. Dostlarla ağlar, dostlarla gülerim. Siz sevdiklerime, iyi kandiller dilerim.

REGAİB KANDİLİNİN ÖNEMİ

Regaip kandili bilhassa 18. asırda, tekke ve zaviyelerde gösterişli törenlerle kutlanmış, tasavvuf ehli olan şairlerce bu gece için "regâibiye" denilen şiirler yazılmıştır. Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.

Regaibin diğer kandillerden farklı oluşu hem Recep ayında bulunması hem de Cuma gecesi oluşudur. Ayrıca Recep ayının hususiyetlerinden birisi de Regaib Kandili ve Mirac Kandili olarak bilinen iki kandilin bu ayda bulunmasındandır.
Bu günler ve geceler, kendimizi denetleme ve değerlendirme bakımından önemlidir.

Regâib kelimesi Kur'an'da “Regaib” şeklinde geçmemektedir. Ancak "reğabe"den türemiş olan çeşitli kelimeler, Kur'ân'da sekiz yerde geçmekte ve "reğabe"nin ifâde ettiği mana için kullanılmaktadır. Terim olarak Regâib, Türkçe’de kandil dediğimiz mübârek gecelerden biridir.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...