Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Aralık 2016 17:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

KPSS Kasım Ayı P94 2018 Kadroları ve Memur Alımı Yapan Kurumlar Hangileri? P94 puan türü nedir

KPSS P94 ile Memur Alımı Yapan kurumlar sonuçların ardından merak ediliyor. P94 puan türü nedir? Haberimizde buna ve P94 ile alım yapan kurumların bilgisini verdik.

KPSS Kasım Ayı P94 2018 Kadroları ve Memur Alımı Yapan Kurumlar Hangileri? P94 puan türü nedir
kpss p94 kadroları,kpss p94,kpss p94 puan türü nedir,kpss p94 memur alımı yapan kurumlar

KPSS sonuçları bugün öğle saatlerine doğru açıklandı. Sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından p94 kadroları ve memur alımı yapan kurumlar aranıyor. Öncelikle haberimizde p94 puan türü nedir bunun hakkında bilgi verdik. Adaylar netler nasıl hesaplanır sorusunun cevabı da burada...

KPSS P94 PUAN TÜRÜ NEDİR?

KPSSP94 puan türü aşağıdaki puanlardan oluşmaktadır:

% 50 Genel Yetenek
% 50 Genel Kültür

KPSS P94 puanıyla aşağıdaki kurumlarca memur alımı yapılmaktadır:
B grubu kadro niteliği taşıyan tüm kadrolu memur ve sözleşmeli personel (ortaöğretim, lise)
Kpss p94 puan türü ortaöğretim, lise mezunlarının kpss puan türüdür, yani lise, ortaöğretim mezunuysanız bu puan türü sizi ilgilendiriyor demektir.

KPSS TESTLERİNDE NETLER NASIL HESAPLANIYOR?

KPSS puanlarınız KPSS`de her bir test bölümünden yapmış olduğunuz netler kullanılarak hesaplanmaktadır. Her bir test bölümünde yapmış olduğunuz net sayısı, doğru cevaplamış olduğunuz soru sayısından yanlış cevaplamış olduğunuz soru sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanır.

KAMU PERSONEL REJİMİ DEĞİŞİYOR (VİDEO)

KPSS PUAN HESAPLAMA

Kurum 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. Puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

KPSS P94 ile memur alımı yapan kurumlar sonuçların ardından merak ediliyor. P94 puan türü nedir? Haberimizde buna ve P94 ile alım yapan kurumların bilgisini verdik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...