Tgrt Haber
27 Haziran 2016 12:23 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Kurtulmuş, 'Saat 13.00'da Başbakan açıklayacak'

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konular hakkında açıklama yaptı. Kurtulmuş Türkiye ile İsrail arasında yaşanan gelişmelere ilişkin bugün saat 13.00'de Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklama yapacağını söyledi.

Kurtulmuş, 'Saat 13.00'da Başbakan açıklayacak'
numan kurtulmuş, başbakan,

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu'nda ele alınan konularla ilgili açıklama yapıyor. Kurtulmuş'un açıklamasında satır başları şöyle oldu:

VİZE SERBESTİSİ

AB ile müzakereler kesintisiz devam ediyor. Türkiye vize muafiyeti hususunda tüm yükümlülüklerini yreine getirdi. Vize muafiyetinde AB'nin gerekli adımları atmasını bekliyoruz. AB gümrük, ekonomik birliği ve Avrupa Birliği süreçlerinde çok hızlı süreç kaydetti. Türkiye, coğrafi anlamda bir Avrupa ülkesidir. AB'nin son gelişme sonrası Türkiye'ye daha yakın olması gerekir.

Bu çerçevede, Avrupa Birliği'nin özellikle bu son gelişme karşısında, Türkiye'ye karşı çok daha duyarlı davranmasının, Avrupa Birliği'nin menfaatlerine olduğunu ifade etmek isterim. Özellikle vize serbestisi konusunda mutabık kalınmış adımların atılması için sürecin başlamasını talep ve temenni ediyoruz.

RUSYA İLE İLİŞKİLER

Rusya ile ilişkilerimizde de yumuşama trendinin hızlandığını görüyoruz. Rusya tarafaından da ilişkilerin normalleşmesine dair istekli olmalarına ilişkin sinyaller geliyor.

İSRAİL İLE İLGİLİ YAŞANAN SON GELİŞME

İsrail ile belli bir noktaya gelinmiştir. Bu gelinen nokta her iki başbakanın saat 13:00'te eş zamanlı açıklamasıyla dünyaya duyurulacaktır.

YATIRIMCIYA DESTEK

Türkiye'ye yapılacak yatırımlar için yabancılara oturma hakkı verilmesi de gündeme geldi. Belli miktarda sermaye yatırımı yapanlar, kaynağı belli olan paraların Türkiye ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunanlar, gayrimenkul satın alanlar, iş yeri kuranlar ve 5 yıl boyunca devlet tahvili alanlara oturma izni ve vatandaşlık hakkıyla ilgili yasal düzenlemeleri yapıyoruz.

"TÜRKİYE'NİN GÜMRÜK BİRLİĞİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRMESİ ZARURİDİR"

Maddi anlamda Türkiye'nin önemli kayıpları oldu. Arkasından bir de Avrupa Birliği ile ABD arasındaki TTIP Anlaşmasının (Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması) yürürlüğe girmesiyle, Türkiye'nin mevcut durumuyla beraber çok daha ciddi kayıplarla karşı karşıya kalma ihtimali olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Türkiye'nin özellikle Avrupa'daki yeni gelişen bu şartlar çerçevesinde, Gümrük Birliğini yeniden gözden geçirmesi, müzakere etmesi zaruridir

ADRES VE NÜFUS DEĞİŞİKLİĞİ KOLAYLAŞIYOR

Ayrıca adres ve nüfus değişikliklerine uzun prosedür işlemleri kaldırılacaktır. Nüfus ve ikametgah kayıtlarına e-devler üzerinden ulaşılması sağlanacaktır.

YABANCIYA KİMLİK NUMARASI

Türkiye'de yaşayan yabancılara kimlik numarası verilecektir.

MİDYAT VE ERCİŞ İL OLUYOR İDDİALARI

Böyle bir konu gündeme gelmedi. Bir gazetenin beyanından hareket edemeyiz. Ciddi bir iş yapıyoruz, devlet yönetiyoruz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...