Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Eylül 2017 15:30 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Kutlu Doğum Haftası tarihleri değişti! Kutlu Doğum Haftası ne zaman kutlanacak?

Merakla beklenen açıklama geldi. Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş aldığı kararı açıkladı. Kutlu Doğum Haftası tarihleri değişti! Kutlu Doğum Haftası ne zaman kutlanacak? İşte Kutlu doğumla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Kutlu Doğum Haftası tarihleri değişti! Kutlu Doğum Haftası ne zaman kutlanacak?
kutlu doğum haftası,,kutlu doğum haftası ne zaman,,diyanet işleri başkanlığı,,kutlu doğum haftası tarihleri,

Aylarca tartışılmıştı.merakla beklenen açıklama geldi. Diyanet İşleri Bakanı Prof. Dr. Ali Erbaş aldığı kararı açıkladı. Kutlu Doğum Haftası tarihleri değişti! Kutlu Doğum Haftası ne zaman kutlanacak? İşte Kutlu doğumla ilgili tüm detaylar haberimizde.

Kutlu Doğum Haftası’nın Miladi Takvime sabitlenmesinin bir FETÖ projesi olduğunu ilk defa İhlas Medya gündeme getirmişti. Zamanın Diyanet İşleri Baskanı Mehmet Görmez, bütün itirazlara rağmen haftanın sadece adını değiştirmiş ancak zamanlaması aynen kalmıştı. Diyanet'ten bugün yapılan son açıklamaya göre ise, Kutlu Doğum Haftası’nın olması gerektiği gibi Hicri takvime göre kutlanacağı müjdesi verildi.

Kutlu Doğum Haftası tarihleri değişti! Kutlu Doğum Haftası ne zaman kutlanacak?

MEVLİD KANDİLİ İLE BELİRLENECEK

İşte Diyanet'ten yapılan açıklama: Bu anlamda, yeryüzünü teşrifleriyle insanlığın istikbalini aydınlatan, hicretiyle medeniyet kuran Hazreti Peygamberin (Sallallahü aleyhi ve sellem) doğum günü Mevlid-i Nebi (12 Rebiulevvel), hicretle başlayan medeniyet inşasını daha iyi anlamak adına, bir hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında, önemli etkinlikler ve özellikle gençlerimize yönelik programlarla ihya edilecektir.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...